Πάτρα: Το ArtWalk, ξεκινά, σήμερα, την 5η τοιχογραφία στην Βενιζέλου

11.09.2020 / 4:55
3589675

Η πέμπτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 ξεκινά σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στην οδό Βενιζέλου 208 στην Πάτρα από τον διάσημο καλλιτέχνη της street art, Leandro Bustamante.

Ο Leandro Bustamante κάνει ολόκληρο ταξίδι από το Μοντεβίδεο της Ουρουγάης, όπου ζει και εργάζεται, για να δημιουργήσει, μέσα στις επόμενες ημέρες, μία εντυπωσιακή τοιχογραφία στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Οι ξεχωριστές τοιχογραφίες που δημιουργεί στο δημόσιο χώρο, με την ιδιαίτερη χρωματική παλέτα, οι περίπλοκες συνθέσεις του και το ανθρωποκεντρικό στοιχείο, τον κατατάσσουν στους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες στην Λατινική Αμερική, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Leandro Bustamante, έχοντας ακαδημαϊκή εκπαίδευση στο βιομηχανικό σχέδιο και τις καλές τέχνες, έχει δημιουργήσει μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως είναι η Αργεντινή, η Χιλή, η Βολιβία, το Περού, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη, ενώ, παράλληλα, συνεργάζεται με τοπικούς και περιφερειακούς εκδοτικούς οίκους, συμμετέχοντας στην εικονογράφηση βιβλίων και περιοδικών, καθώς και διερευνά την καλλιτεχνική δημιουργία με διάφορα μέσα, όπως είναι η ξυλογραφία, η λινογραφία, η ελαιογραφία και η ζωγραφική με ακρυλικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Leandro Bustamante, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε από κοντά την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του!

ΤοArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών: Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού: Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα