Πάτρα – Το Ρεφενέ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Πειρασμοί ΣΑρκας» | dete

Πάτρα - Το Ρεφενέ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Πειρασμοί ΣΑρκας»

Πειρασμοί ΣΑρκας" στηριγμένο στα λευκώματα "Καστράτο" & "Ο κόκκορας" του Αρκά σε διασκευή και δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Γεωργακάκη  - 40 ερασιτέχνες, 16 παραστάσεις, 1400 θεατές,  23η παραγωγή του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας "Ρεφενέ" Παρουσιάστηκε: στο θέατρο «Αγορά» 14/10-15/11/2012 για 15 παραστάσεις και στο θέατρο «Καρκαμίσι» της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας 24/11/2012 (δύο σκηνές)

Στο λεύκωμα «Καστράτο» και οι τρεις ήρωες είναι ευνουχισμένοι: ο Καστράτο από σώμα, η γηραιά κυρία από πνεύμα, η Λουκρητία από ψυχή. Τρεις αναπηρίες του σύγχρονου κόσμου που παίζουν εδώ το παιχνίδι των ρόλων και που εκτρέφουν μαζοχιστικά τη δυστυχία τους καθώς εξαρτώνται η μια απ' την άλλη. Ο κάθε ήρωας εκφράζει το δικό του ανικανοποίητο για το οποίο και κατηγορεί, όπως όλοι μας, είτε το ομολογεί είτε όχι, τη ...βάσκανο μοίρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ (Από την εισαγωγή στο αντίστοιχο λεύκωμα)

Ο Αρκάς δεν διευκρινίζει, φέρ' ειπείν, το αν οι συνθήκες της αγροτικής αυλής στον «Κόκκορα», με το ακόλαστο κοτέτσι αποτελούν τρυφερή ματιά προς τον ανθρωπίνως ευπαθή κόσμο των ζώων ή σαρκαστική ματιά προς τον ζωωδώς απαθή κόσμο των ανθρώπων. Έχουμε να κάνουμε μ' ένα εγκώμιο της ασυλλόγιστης φαιδρότητας ή με υποστήριξη της σώφρονος απελπισίας;

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ (Από την εισαγωγή στο αντίστοιχο λεύκωμα)

Πάτρα - Το Ρεφενέ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Πειρασμοί ΣΑρκας»

ΠΡΟΒΟΛΕΣ (SUPER B) 

Σάββατο 1/8/2020 (ώρα 22:30)

Δευτέρα 3/8/2020 (ώρα 23:00)

Πέμπτη 6/8/2020 (ώρα 00:10 μετά τα μεσάνυχτα)