Πάτρα: Το νέο Εξοικονομώ -Τα πλεονεκτήματα και τα προβλήματα του νέου προγράμματος

30.10.2020 / 7:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
touvla_oikodomi

Μπορεί το νέο πρόγραμμα του Εξοικονομώ – Αυτονομώ να έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία του και να δίνει την δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους, να συμμετάσχουν σε αυτό.

Όμως για ακόμα μία χρονιά, αναμένεται ο τεχνικός κόσμος να μπει σε ταλαιπωρία και σπάσιμο νεύρων.

«Το πρόγραμμα βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα τουλάχιστον με το προσχέδιου οδηγού της δράσης που ήδη έχει δοθεί στη δημοσιότητα» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής.

«Θεωρούμε ότι η επιλογή της μεθοδολογίας της χρονικής προτεραιότητας (όποιος προλάβει) για την ένταξη των αιτήσεων σε τόσο δημοφιλή προγράμματα δεν αποτελεί την βέλτιστη διαδικασία» τονίζει ο κ. Αϊβαλής.

«Εμείς, ως ΤΕΕ/ΤΔΕ, εγκαίρως πριν σχεδόν ένα χρόνο, τονίσαμε σαφώς ότι προτιμητέα επιλογή για τη διαδικασία ένταξης είναι η ανταγωνιστική αξιολόγηση μεταξύ των αιτηθέντων σχεδίων μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων.

Με εφαρμογή αδιάβλητων κριτηρίων τα οποία θα προκρίνουν τις εφαρμογές των καλύτερων παρεμβάσεων και της μέγιστης εξοικονόμησης ανά κατοικία.  Παρόλα αυτά η ισχυρή μας σύσταση δεν έγινε δεκτή».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα