Πάτρα: Τι ισχύει με το ωράριο των καταστημάτων σήμερα και τι από τη Δευτέρα

24.10.2020 / 5:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
maizonos-1

Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων σήμερα Σάββατο αλλά και για το διάστημα από τη Δευτέρα και μετά, οπότε η Αχαΐα θα είναι η «κίτρινη», εξέδωσε ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.

Ειδικότερα, ο ΕΕΣΠ αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση η ΠΕ Αχαΐας ανήκει από την Δευτέρα 26/10 στο επίπεδο 2 Επιτήρησης (κίτρινο)
Ως εκ τούτου τα καταστήματα λιανικής από την Δευτέρα 26/10 μπορούν να ακολουθήσουν το κανονικό τους ωράριο και να ανοίγουν στις 9:00 π.μ. (για όσο βρισκόμαστε στο επίπεδο 2 ή 1)Για το Σάββατο 23/10 τα καταστήματα υποχρεούνται να ανοίξουν στις 10:00 πμ.
Αν και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την χρησιμότητα και σκοπιμότητα τέτοιων μέτρων που δημιουργούν αναστάτωση στην χειμαζόμενη αγορά (ιδιαίτερα την στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού) είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και επιλογές.
Θα περιμέναμε και από άλλους φορείς πιο υπεύθυνη στάση και να αποφεύγουν επιπόλαιες τοποθετήσεις που δημιουργούν ανούσιες τριβές σε κλάδους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται συνολικά και πρέπει να έχουν κοινό μέτωπο για την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξής τους.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα