Πάτρα: Τι γίνεται με τους Ρομά και τους μετανάστες στις μέρες του κορωνοϊού; | dete

Πάτρα: Τι γίνεται με τους Ρομά και τους μετανάστες στις μέρες του κορωνοϊού;

Ούτε λέξη δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής σχετικά με τους Ρομά που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, σε καταυλισμούς οι οποίοι μοιάζουν και με μικρές υγειονομικές βόμβες. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι Ρομά είναι μια ομάδα πληθυσμού η οποία δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κατά συνέπεια η ανάγκη για ενημέρωσή τους σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθίσταται επιτακτική πρωτίστως σε ό,τι αφορά την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής για την προστασία της υγείας τους και της υγείας των γύρω τους.

Και παράλληλα, είναι εύκολα κατανοητό ότι σε αυτές τις ομάδες που διαβιούν στα Βραχνέικα, στην Εγλυκάδα και αλλού και πολλές από τις οποίες είναι μετακινούμενες, είναι απαραίτητο να γίνει παράλληλα  και διανομή αντισηπτικών και άλλων ειδών τήρησης της καθαριότητας, με παράλληλη ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης τους και την αναγκαιότητα που επιβάλλει την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Δεν είναι δυνατόν σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή να μην μεριμνούμε για τις ομάδες πληθυσμού που είναι ευπαθείς και λόγω του τρόπου ζωής τους αλλά και λόγω της νοοτροπίας τους.

Καλό θα ήταν λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς να κινηθούν και προς αυτή την κατεύθυνση καθώς πρόκειται για ομάδες που συνωστίζονται και ομάδες που μετακινούνται επίσης εντός της πόλης ενώ διαβιούν σε κατοικημένες περιοχές.

Πάνω από όλα, όμως πρόκειται για ομάδες ευάλωτων συνανθρώπων μας που  οφείλουν να έχουν τουλάχιστον ενημέρωση για να προστατέψουν την υγεία τους.

Το ίδιο ισχύει και με τους μετανάστες που διαβιούν στην περιοχή μας και οι οποίοι επίσης ζουν κάτω από εξίσου επικίνδυνες συνθήκες, δίχως ενημέρωση και μέσα προστασίας της ζωής τους από τον ιό. Ποιος θα ασχοληθεί;

Γ.Κ.

(Εφ. 7 Μέρες Ενημέρωση)