Πάτρα: Την Τετάρτη η κηδεία του Πέτρου Περιμένη – Η τελευταία του επιθυμία | dete

Πάτρα: Την Τετάρτη η κηδεία του Πέτρου Περιμένη - Η τελευταία του επιθυμία

Την προσεχή Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η πολιτική κηδεία του Πέτρου Περιμένη, Καθηγητή Ουρουλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγκεκριμένα στς 10 το πρωί συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετήσουν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αγγέλων στο  Α' Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. Στη συνέχεια και ώρα 3.30 μμ  κατόπιν τελευταίας του επιθυμίας θα μεταφερθεί  για αποτέφρωση στην περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας. Ενώ αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί να κατατεθεί αντίστοιχο ποσό στην Κιβωτό της Αγάπης.

Ο Πέτρος Περιμένης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών το βράδυ του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στη Μάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες , o άνδρας μαζί με τον ανήλικο γιο του είχαν πάει για ψαροντούφεκο , στην παραλια του Αλμυρού στην Ανατολική Μάνη.

Ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα φέρεται πως ο Ιατρός, ένιωσε δυσφορία και αναδύθηκε, βγήκε στην παραλία, όπου και κατέρρευσε. Ο γιος του κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο γιατρός που συνόδευε το πλήρωμα διαπίστωσε το θάνατο του.

Η προσέγγιση του σημείο από το ασθενοφόρο ήταν δύσκολη, καθώς επρόκειτο για μια ερημική παραλία.Πηγές αναφέρουν  πως ο Πέτρος Περιμένης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε κάποια καρδιολογικά προβλήματα - αρρυθμίες - και ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή. Εξακολουθούσε να αθλείται και γενικά τίποτα δεν "έδειχνε" πως η καρδιά του θα τον πρόδιδε.

Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε σοκ στον επιστημονικό κόσμο και την κοινωνία της Πάτρας, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Στις αρχές Σεπτεμβρίου συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας διανύσει πολυετή πορεία στο χώρο της ιατρικής ως επιτυχημένος πανεπιστημιακός και επιστήμονας.