Πάτρα: Την έκανε μαύρη στο ξύλο και την πέταξε από τις σκάλες! | dete

Πάτρα: Την έκανε μαύρη στο ξύλο και την πέταξε από τις σκάλες!

Η 35χρονη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην σύζυγό της, ενώ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της και ετοιμαζόταν για ύπνο. Και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια μεταξύ τους, όμως η γυναίκα ήταν διαλεκτική προκειμένου να μην στερήσει το παιδί τους από τον πατέρα. Ετσι πολλές φορές φιλοξενούσε τον πρώην σύζυγο στο σπίτι που διαμένει με το παιδί, στην περιοχή της Ανω Πόλης, ώστε να το βλέπει στον φυσικό του χώρο. Και πριν από είκοσι ημέρες ο άνδρας είχε μείνει στο σπίτι, σε διαφορετικό δωμάτιο και όροφο (είναι δίπατο) όμως δεν είχε προκαλέσει το παραμικρό κι έτσι παρά τις όποιες λεκτικές διαφωνίες τους, η γυναίκα δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία εκλήθη στο συμβάν, όλα έγιναν όταν ο άνδρας τής επιτέθηκε στο κρεβάτι και άρχισε να την χτυπά. Κατάφερε να την σηκώσει, άρχισε να την χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός της, επικεντρώθηκε όμως στο πρόσωπο! Της έριξε γροθιά στο μάτι με μεγάλη δύναμη, ενώ στη συνέχεια αφού την έσπρωχνε συνεχώς... την πέταξε από την σκάλα!
Η 35χρονη βρέθηκε από τον πρώτο όροφο μέσω της εσωτερικής σκάλας... στο ισόγειο!
Για αρκετά λεπτά ο μαινόμενος πρώην σύζυγος την χτυπούσε ανελέητα. Εκείνη προσπαθούσε να αμυνθεί, όμως δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα. «Νόμιζα ότι θα με σκοτώσει» είπε στους αστυνομικούς που την αντίκρισαν με μαυρισμένο το πρόσωπο και πολλούς μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της.Ο νταής πρώην σύζυγος, έφυγε άρον άρον από το σπίτι αφού πρώτα «ικανοποίησε» το ψευτοαντριλίκι του, και φοβούμενος ότι θα υποστεί κυρώσεις, μετά από μήνυση... έγινε λαγός!
Η γυναίκα σοκαρισμένη και μαυρισμένη παντού, κάλεσε τους γονείς της, και στη συνέχεια μετέβη στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλε μήνυση κατά του ψευτονταή πρώην συζύγου. Μετέβη και στο Νοσοκομείο, τής έγινε διάγνωση και την επομένη στην ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα η οποία δήλωσε έκπληκτη από την εικόνα της μετά τον ξυλοδαρμό! Μάλιστα χαρακτήρισε τα χτυπήματα πολύ σοβαρά ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να ήταν και μοιραία αν ο νταής συνέχιζε.
Η 35χρονη επέστρεψε σπίτι της και προσπαθεί να «συμμαζέψει» τα συντρίμμια της. Φυσικά μέσω ένδικων μέσων απαγορεύει πλέον στον πρώην σύζυγό της να την πλησιάσει. Δεν αποκλείεται φυσικά εκείνος να αντιδράσει με έναν συνηθισμένο για «νταήδες» τρόπο, δηλαδή να την απειλήσει πως... θα κόψει την διατροφή! Η35χρονη έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο για τα περαιτέρω.

Αύξηση της βίας και λόγω κορωνοϊού

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ευρώπη κατέγραψαν αύξηση έως και60% στις κλήσεις από γυναίκες που είχαν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού των πολιτών στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ενδοοικογενειακή βία, είτε στρέφεται εναντίον συζύγου είτε κατά ενός παιδιού, έχει την τάση να αυξάνεται σε περιόδους κρίσης, ειδικά υπό το κράτος των συγκεκριμένων αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων κι εγκλεισμού στο σπίτι, που ετέθησαν σε εφαρμογή για να αναχαιτίσουν τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού.
«Τα κράτη μέλη αναφέρουν μέσα στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους αύξηση έως και 60% σε σύγκριση με πέρυσι στις επείγουσες κλήσεις από γυναίκες θύματα βιαιοπραγίας εκ μέρους των συντρόφων τους", υπογραμμίζει ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου από την Κοπεγχάγη.
"Οι σχετικές αναφορές ακολουθούν αυξητική τάση σχεδόν σε όλες τις χώρες", προσθέτει από την πλευρά της η ειδική συνεργάτιδα του Οργανισμού Ισάβελ Γιόρδι.
Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τη Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία(UNFPA) έχει υπολογίσει ότι επιπλέον 31 εκατομμύρια κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας πρόκειται να προκληθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, εάν ο περιορισμός στο σπίτι συνεχισθεί για άλλους έξι μήνες.
Το ευρωπαϊκό τμήμα του ΠΟΥ, που έχει υπό την ευθύνη του μία ευρεία εδαφική έκταση από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό και περιλαμβάνει 53 χώρες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, όσο η Ρωσία και η Ανδόρρα, καταγράφει επισήμως1,6εκατ. κρούσματα της νόσου Covid-19 και σχεδόν 150.000 θανάτους ,σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού
.Πριν από την πανδημία, τα στοιχεία δείχνουν πως το ένα τέταρτο των γυναικών και το ένα τρίτο των παιδιών στην περιοχή αυτή είχαν υποστεί τέτοιου είδους βία στη διάρκεια της ζωής τους.

Τι έδειξε η έρευνα:

–Τα κρούσματα βίας (σωματικής, σεξουαλικής, λεκτικής) έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, με μια στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.
–Όσον αφορά στη μορφή βίας που εκδηλώνουν οι άνδρες, είναι: Λεκτική (72%), οικονομικός εκβιασμός (59%), σεξουαλική ταπείνωση (55%), ξυλοδαρμοί (23%), βιασμοί (18%), πρόκληση τραυμάτων (8%).
–Σχετικά με την οικονομικό «προφίλ» των ανδρών που εκδήλωσαν βία έναντι των συντρόφων τους, το 44% ήταν άνεργοι, το 39% σε κακή οικονομική κατάσταση και μόνο το 17% ήταν εύρωστοι οικονομικά.
–Παράλληλα με την αύξηση της σεξουαλικής και σωματικής βίας, τον τελευταίο χρόνο της κρίσης μειώθηκε δραματικά η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, κατά 34%.–Τα συνηθέστερα συναισθήματα που αναφέρουν οι άνδρες: Ανασφάλεια (61%), θυμός (50%), απογοήτευση (35%), φόβος(19%), αντίδραση (18%), θλίψη (8%) και ελπίδα (7%).Η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, καταλήγει στη διαπίστωση ότι «...η σεξουαλική βία, ενδοοικογενειακά, είναι δείκτης κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής αποσάθρωσης».
Αποδεικνύει, δε, πως τα όρια και οι αντοχές ομαλής συμβίωση ςκαι πολιτισμένου διαλόγου έχουν ξεφύγει, επικροτείται κρυφά και φανερά η βία απέναντι στον αδύνατο, με φανερό και επικίνδυνο τρόπο.