Πάτρα: Τα κοινόχρηστα ποδήλατα επιστρέφουν; Oι 70.000 ευρώ για την επισκευή τους | dete

Πάτρα: Τα κοινόχρηστα ποδήλατα επιστρέφουν; Oι 70.000 ευρώ για την επισκευή τους

Η προμήθεια ανταλλακτικών για την επισκευή και συντήρηση των κοινόχρηστων ποδηλάτων του δήμου της Πάτρας ύψους 70 χιλιάδων ευρώ αποτελεί ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν σήμερα το πρωι στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Πατρέων. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί το πρακτικό και να αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του συνοπτικού διαγωνισμού για την «1. Προμήθεια ανταλλακτικών για επισκευή και συντήρηση κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Πατρέων .

Στην Πάτρα είχαν εγκατασταθεί από την (πρώην) ΑΔΕΠ μέσω του έργου CIELO, το Μάη του 2016,  5 σταθμοί και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, λειτούργησαν συνολικά 11 σταθμοί  με 70 ποδήλατα.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς κι ενώ το σύστημα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων και ο αριθμός των κατόχων καρτών είχε φτάσει τις 1.300, κάποιοι… ενοχλήθηκαν και συστηματικά άρχισαν να προκαλούν σημαντικές  καταστροφές και βανδαλισμούς, μέχρι που φτάσαμε σήμερα, να είναι όλα σχεδόν τα ποδήλατα κατεστραμμένα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στο Δήμο της Πάτρας από τον διαχειριστή του συστήματος, από τα 80 ποδήλατα του Δήμου (τα υπόλοιπα ανήκουν στην Περιφέρεια), έχουν κλαπεί και έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές τα 17, ενώ μικρότερες φθορές έχουν υποστεί άλλα 20! Παράλληλα, 52 κλειδαριές των σταθμών φύλαξης έχουν καταστραφεί, ενώ σχεδόν όλοι οι σταθμοί έχουν υποστεί ζημιές.