Πάτρα: Ταξίδι στην ιστορία της πόλης υπό το φως της Πανσελήνου | dete

Πάτρα: Ταξίδι στην ιστορία της πόλης υπό το φως της Πανσελήνου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στον Αρχαιολογικό Χώρο Κάστρου Πάτρας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Αρχαιολογικός χώρος Κάστρου Πάτρας: Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7.30μ.μ. έως τις 00:00. Από τις 7.30μ.μ. έως τις 8.30μ.μ. αρχαιολόγοι της Εφορείας θα πραγματοποιήσουν θεματικές ξεναγήσεις. Σε όλη τη διάρκεια που ο χώρος θα είναι ανοιχτός θα προβάλλεται σε ειδικά διαμορφωμένο κέντρο πληροφόρησης αρχαιολογική ταινία για την ιστορία του Κάστρου Πάτρας, τις οικοδομικές του φάσεις και τις πρόσφατες εργασίες στερέωσης και ανάπλασης των Βορείων Τειχών, διαμόρφωσης των εσωτερικών του χώρων, της κύριας εισόδου και ηλεκτροφωτισμού του μνημείου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών: Οι αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο από τις 9μ.μ. έως τις 11μ.μ. Στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου στις 10μ.μ., σε συνδιοργάνωση με την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα: 90 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκης-Μίκης Θεοδωράκης. Στη συναυλία μετέχουν οι σολίστ Χριστίνα Τσιμπρή και Χρήστος Κωνσταντόπουλος, 8μελής Ορχήστρα, η Μικτή Χορωδία της «Πολυφωνικής» σε ενορχηστρώσεις και διεύθυνση της χορωδίας από τον Μο Σταμάτη Λέκκα και διεύθυνση της χορωδίας από τον Μο Σταύρο Σολωμό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας καλεί το κοινό να περιηγηθεί στον προσφάτως αναδεδειγμένο με εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Πάτρας και να ανατρέξει στη μακραίωνη ιστορία της πόλης μέσα από τις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου με τη συνοδεία οικείων μουσικών ακουσμάτων από την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, υπό το λαμπερό φως της τελευταίας πανσελήνου του καλοκαιριού.

Πληροφορίες: Για το Κάστρο Πάτρας 2610/275070 (Ε. Μαγκανιώτη), για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών 2610/275070, 2613/616100 (Ν. Βασιλάκης, Αρχαιοφύλακες Μουσείου).