Πάτρα: «Στριμωγμένοι» στα δημοτικά – Τι λέει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος | dete

Πάτρα: «Στριμωγμένοι» στα δημοτικά - Τι λέει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν κατά την επιστροφή των μαθητών του δημοτικού στα σχολεία στην Πάτρα είναι τα τετραγωνικά μέτρα των αιθουσών σε συνδυασμό με τις αποστάσεις ασφαλείας. Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται. Το υπουργείο για να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις των μαθητών αποφάσισε να προχωρήσει στα εκ περιτροπής μαθήματα, δηλαδή την μία μέρα να κάνει το ένα τμήμα και την άλλη το άλλο.

Σύμφωνα με το ίδιο πλαίσιο ο αριθμός των μαθητών σε μία αίθουσα 50 – 60 τετραγωνικών δεν θα πρέπει να ξεπερνά με τίποτα τους 15. Το κάθε τμήμα έτσι θα χωρίζεται σε υπο- τμήματα για λόγους ασφαλείας. Τι γίνεται όμως όταν οι αίθουσες των σχολείων είναι μικρότερες;

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τάσος   Σταυρογιαννόπουλος επισημαίνει: «Είναι γνωστό ότι στα περισσότερα σχολεία της περιοχής, αλλά και γενικότερα στην χώρα υπάρχουν αρκετές αίθουσες που είναι γύρω στα 20 με 25 τετραγωνικά.

Μέσα σε αυτές έκαναν μάθημα τάξεις με 25 και 30 μαθητές. Το να γίνει μάθημα σε μία τέτοια αίθουσα 25 τετραγωνικών, έστω και με 15 μαθητές, αυτό δεν είναι επικίνδυνο γα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς; Κατά την άποψη μας σε αυτές τις αίθουσες οι μαθητές θα πρέπει να είναι ακόμα λιγότεροι».