Πάτρα: Στο “κόκκινο” η παραβατικότητα την ημέρα της Black Friday | dete

Πάτρα: Στο "κόκκινο" η παραβατικότητα την ημέρα της Black Friday

Στο "κόκκινο" έφτασε η παραβατικότητα την ημέρα της Black Friday, με αρκετούς υπαλλήλους πολυκαταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πάτρας να δουλεύουν 12ωρα στο πλαίσιο του συνεχόμενου ωραρίου που προβλεπόταν ειδικά για την ημέρα αυτή, χωρίς να ρωτηθούν από τον εργοδότη τους και χωρίς να υπάρξει κάποια μεταξύ τους συμφωνία για να πληρωθούν παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σώμα των ελεγκτών της Επιθεώρησης Εργασίας εντοπίστηκαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, με υπαλλήλους να εργάζονται παραπάνω ώρες από το προβλεπόμενο, στο όνομα της "Μαύρης Παρασκευής" και να αναγκάζονται να προχωρήσουν σε προφορικές καταγγελίες, ζητώντας την διαφύλαξη της νομιμότητας και τη προστασία τους από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οι ίδιες πληροφορίες που έχει πάρει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων Σάββας Τζάκης κάνουν λόγο για παραπάνω περιπτώσεις αυθαιρεσιών την ημέρα της Μαύρης Παρασκευής και μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν καταγραφεί από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Ωστόσο, επειδή η Επιθεώρηση Εργασίας για ευνόητους λόγους δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, η παράταξη του κ. Τζάκη θα προχωρήσει στην κατάθεση επίσημου εγγράφου ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τρεις περιπτώσεις που έπεσαν στα δίχτυα της Επιθεώρησης Εργασίας προέρχονται τόσο από τον χώρο των πολυκαταστημάτων, όσο και από τον χώρο των μικρότερων επιχειρήσεων της Πάτρας.