Πάτρα: Στους δρόμους ξανά στις 11 το πρωί μαθητές και καθηγητές

29.09.2020 / 6:05
1-1100-702x459-1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν για σήμερα στις 11 το πρωί οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων, προκειμένου όπως αναφέρουν να γίνουν αποδεκτά αιτήματα τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων την περίοδο της πανδημίας.

Την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος (πλατεία Γεωργίου) έχουν, ωστόσο, και οι μαθητές. Με ανακοινώσεις τους οι μαθητές που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους καλούν όλους τους συμμεθητές τους στην σημερινή κινητοποίηση, για να διαδηλώσουν όπως δηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους, προκειμένου να μην κάνουν μάθημα σε αίθουσες με 25-30 παιδιά , να μην βγαίνουν διάλειμμα κάθε δεύτερη ώρα και να υπάρχει συνεχείς καθαρισμός των σχολείων τους.

Στο μεταξύ 27 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, στην Πάτρα.

Κάλεσμα εκπαιδευτικών

«Στη συγκεκριμένη συγκυρία που η κοινωνία προσπαθεί να προστατευτεί υγειονομικά και να επιβιώσει οικονομικά, η κυβέρνηση αποποιείται κάθε της ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλει στο να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα. Ταυτόχρονα έχουμε το άνοιγμα των σχολείων, κάτω από συνθήκες που έχουν σαν αποτέλεσμα η λειτουργία των σχολείων να είναι υγειονομικά ανασφαλής και μαθησιακά αμφίβολη για όλους όσους εμπλέκονται. Τα δεδομένα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αντίδραση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου.

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, έχει τοποθετηθεί, έχει κάνει προτάσεις και έχει προβεί σε μια σειρά από κινητοποιήσεις μαζί με το γονεϊκό κίνημα, φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας. Είμαστε σε διαδικασία συλλογής δεδομένων για το πλήθος των μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία ευθύνης μας, καθώς και για το πλήθος των ελεύθερων αιθουσών που τυχόν υπάρχουν σε κάθε σχολείο.

Οι μαθητές, με μεγάλη ανησυχία, προχωρούν σε κινητοποιήσεις με αντικειμενικά δίκαια αιτήματα, που σε πολλά ταυτίζονται με τα δικά μας αιτήματα. Η κυβέρνηση όχι απλά κωφεύει και δεν προχωράει σε κανένα μέτρο αντιμετώπισης του παραπάνω εκρηκτικού τοπίου, αλλά αντίθετα προχωρά σε κατασταλτικά μέτρα (αστυνομικές επεμβάσεις, εισαγγελικές παραγγελίες).Επιπλέον η συζήτηση περί υποκίνησης των μαθητών είναι αναχρονιστική, παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσβάλλει τους ίδιους τους μαθητές. Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μας δεν είναι υποκινούμενοι, έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη και κοινωνική πείρα έτσι ώστε να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο. Εξάλλου, το μαθητικό κίνημα έχει αυτοτέλεια, έχει δικαίωμα το ίδιο να επιλέγει τις μορφές πάλης που θα ακολουθήσει.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών και να σταματήσει τώρα αυτή την αήθη επίθεση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Σας καλούμε Σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση την Τρίτη 29/9/2020 και ώρα 11:00, στη πλατεία Γεωργίου, με θέμα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Επιπλέον καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συλλόγους γονέων, την ένωση γονέων και φορείς.»

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας κηρύσσει 3ώρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Τρίτη 29/9/2020 και ώρες 11:00 – 14:00.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα