Πάτρα: Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου άλλαξαν χρονιά οι αντιεξουσιαστές | dete

Πάτρα: Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου άλλαξαν χρονιά οι αντιεξουσιαστές

Υποδέχτηκαν το 2020 με συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κρατούμενους του σωφρωνιστικού καταστήματος πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μια μικρή ομάδα ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς από το πρώην παράρτημα της οδού Κορίνθου και μετέβησαν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου όπου παρέμειναν μέχρι και τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση ήταν συμβολική και μάλιστα αντίστοιχη έγινε και σε άλλες φυλακές της χώρας. Δυνάμεις της αστυνομίας ήταν σε επιφυλακή, άντρες της οποίας περιφρουρούσαν διακριτικά την κινητοποίηση.

Η ανακοίνωσή των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφερε τα εξής: "Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές του Αγ. Στεφάνου στις 23:30. Προσυγκέντρωση: Κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου) στις 22:30 (αυστηρά). Αντιλαμβανόμενοι τους εαυτούς μας ως μέρος των καταπιεσμένων που βιώνουν την καταστολή έξω από τις φυλακές, φέτος αλλάζουμε χρονιά δίπλα σε αυτούς που το κράτος θέλει να θεωρούμε ανύπαρκτους και αόρατους. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές του Αγ. Στεφάνου στις 23:30".