Πάτρα: Στα προσχέδια για τη διαμόρφωση του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς | dete

Πάτρα: Στα προσχέδια για τη διαμόρφωση του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς

Στα προσχέδια βρίσκονται στο ΠΕΑΚ για το ζήτημα της διαμόρφωσης του χώρου του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς. Πρόκειται για το έργο που τρέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τη διαχείριση και τη λειτουργία του οποίου θα έχει ηΠΕΑΚ.
Στις συζητήσεις που έχουν γίνει για τη διαμόρφωση του νέου αθλητικού κέντρου υπάρχει η πρόθεση για τη δημιουργία δύο χωμάτινων γηπέδων τένις με σκέπαστρο, κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Πάτρα.
Σίγουρα στις καινοτομίες ιδέες που έχουν προταθεί είναι και η διαμόρφωση ειδικού χώρου για παρκούρ, ένα άθλημα που αγαπούν ολοένα κα περισσότεροι νέοι της Πάτρας, ενώ υπάρχει η προοπτική για να συμπεριληφθεί από το 2030 στα ολυμπιακά αγωνίσματα.
Κάτι που ασφαλώς πρόκειται να του δώσει επιπλέον μπόνους. Από εκεί και πέρα στις προθέσεις των ανθρώπων του ΠΕΑΚ είναι να δημιουργηθεί ένα γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, beach αθλημάτων, ενώ στο νέο αθλητικό κέντρο θα υπάρχει ασφαλώς και πισίνα, κάτι που απαιτεί άλλωστε το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο χαρακτήρας και η χρήση του κολυμβητηρίου.