Πάτρα: Σοκάρουν τα στοιχεία – Από τα 19 στην ηρωίνη, στα 16 με την κάνναβη | dete

Πάτρα: Σοκάρουν τα στοιχεία – Από τα 19 στην ηρωίνη, στα 16 με την κάνναβη

Σοκ προκαλούν τα επίσημα στοιχεία σε ότι αφορά τις ηλικίες στις οποίες οι νέοι άνθρωποι έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά στην Πάτρα ,με τα ναρκωτικά . Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ οι χρήστες στην περιοχή στα 19 τους χρόνια έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την ηρωίνη, ενώ η χρήση κάνναβης στην Πάτρα Ξεκίνα στην ηλικία των 16 χρόνων.

Τα τελευταία 18 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ οξυγόνο, έχουν βρει σε αυτό καταφύγιο περισσότεροι από 1.600 χρήστες , ενώ οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται πως είναι ακόμα και διπλάσιοι.

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει, 7 στους 10 χρήστες μένουν με την οικογένεια και το 50%  είναι άνεργοι.  2 στους 10 δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και 5 στους 10 έχουν απευθυνθεί κάποια στιγμή σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Οι μισοί από αυτούς  έχουν κάνει ενέσιμη χρήση στο παρελθόν. Επίσης το 50% έχει  κάνει κοινή χρήση σύριγγας και 4 στους 10 δεν έκαναν ποτέ έλεγχο για μολυσματικές ασθένειες. Σημαντικό ρόλο παίζει και η σχέση του οικογενειακού περιβάλλοντος με τα ναρκωτικά, καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι 4 στους 10 αναφέρουν ότι στην οικογένειά τους υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό.