Πάτρα: Σε φάση κινητοποιήσεων οι κάτοικοι του Ρίου για την επιστροφή αποζημιώσεων | dete

Πάτρα: Σε φάση κινητοποιήσεων οι κάτοικοι του Ρίου για την επιστροφή αποζημιώσεων

Σε φάση κινητοποίησης είναι οι κάτοικοι του Ρίου για το θέμα των απαλλοτριώσεων, προγραμματίζοντας κύκλο ενεργειών και επαφών με τοπικούς παράγοντες, εν όψει του Εφετείου, 16 του μηνός, για τον τελεσίδικο προσδιορισμό τιμής αποζημίωσης σε ακίνητα που απαλλοτριώθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ, στο κομμάτι Αραχωβίτικα - Ρίο.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η «Π» αποκαλύπτοντας την πρώτη περίπτωση κατοίκων της Αιγιάλειας οι οποίοι κλήθηκαν μετά από χρόνια, να επιστρέψουν μέρος των αποζημιώσεων από απαλλοτριώσεις για την κατασκευή της εθνικής Πατρών - Κορίνθου, επειδή στο τελεσίδικο δικαστήριο η τιμή αποζημίωσης έπεσε κατακόρυφα. Γεγονός που προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, ντόμινο ανησυχίας μέχρι και το Ρίο, εν όψει ιδίως της δίκης που αφορά σε 500 και πλέον απαλλοτριωμένα ακίνητα για την κατασκευή σιδηρόδρομου.
Η πρώτη επαφή των κατοίκων θα επιδιωχθεί με τον Πρόεδρο Εφετών Πατρών, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή τους, (που αποτελείται από τους Γ. Μπασκούτα, Ι. Τσώκο, Α. Χαραλαμπόπουλο, Ι. Ταξιάρχη, Γ. Καρούτο και τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου π. Χρήστο Παπαχρυσανθάκη), βρίσκεται στη διαδικασία προγραμματισμού συναντήσεων, μέσα στις επόμενες ημέρες, τόσο με τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, όσο όμως και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη.
Στο πλευρό τους θα βρίσκονται συνεχώς, ο νομικός της σύμβουλος και διακεκριμένος πατρινός δικηγόρος Βασίλης Παπαδόπουλος, αλλά όμως και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θανάσης Ζούπας. Οι κάτοικοι προγραμματίζουν και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας ανήμερα της εκδίκασης της υπόθεσης.
Σκοπός των κατοίκων είναι η δημιουργία ενός μετώπου ήπιας αλλά αποτελεσματικής προσπάθειας που αποσκοπεί στην επικράτηση του αιτήματός τους για «δίκαιη» τιμή.
πηγή: Πελοπόνησσος.