Πάτρα: Σε επαγρύπνηση για τη γρίπη νοσοκομεία, δομές υγείας και σχολικές μονάδες | dete

Πάτρα: Σε επαγρύπνηση για τη γρίπη νοσοκομεία, δομές υγείας και σχολικές μονάδες

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δομές υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, γνωρίζοντας ότι η γρίπη είναι σε έξαρση και ο αριθμός των νεκρών σε όλη την Ελλάδα έφτασε τους 13, με τους 5 από αυτούς να έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή μέσα στην εβδομάδα.

Οι εντολές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι σαφείς τόσο ως προς τα νοσοκομεία, όσο και στις σχολικές μονάδες από την στιγμή που τα παιδιά συμπεριλαμβάνονται στις ειδικές κατηγορίες που είναι ευάλωτες προς την γρίπη. Στα νοσοκομεία οι εντολές είναι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αφού τα περιστατικά και τα κρούσματα που θα ζητήσουν νοσηλεία είναι σίγουρο ότι θα αυξηθούν.

Απαραίτητο είναι επίσης οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά της γρίπης να μπουν άμεσα σε αυτή τη διαδικασία. Άλλωστε, η πλειοψηφία των σοβαρών κρουσμάτω της γρίπης δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία.

Από τη στιγμή που οι γονείς δεν έχουν φέρει στους εκπαιδευτικούς την βεβαίωση που να δείχνει ότι το παιδί τους έχει εμβολιαστε, δεν θα πρέπει να το δέχχονται στην τάξη αφού είναι υποχρεωτικό πλέον το εμβόλιο.

Πάντως, πολλοί από τους γονείς αυτές τις μέρες, ειδικότερα όσοι έχουν νήπια και παιδιά της προσχολικής ηλικίας δεν το πάνε αυτές τις μέρες στα νηπιαγωγεία και στους παιδικούς σταθμούς που είναι σχεδόν άδειοι.

Εξάλλου, ο αριθμός των παιδιών που έχουν πάει στο Καραμανδάνειο για την γρίπη έχει αυξηθεί, όπως και ο αριθμός των ατόμων που απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς για να πάρουν την γνώμη τους για την κατάσταση τους.