Πάτρα: «Ρινγκ» το Δημοτικό Συμβούλιο – Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια δημοτική αρχή και αντιπολίτευση | dete

Πάτρα: «Ρινγκ» το Δημοτικό Συμβούλιο - Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια δημοτική αρχή και αντιπολίτευση

Οι εντάσεις φαίνεται ότι εγκαθίστανται πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ακριβώς πάνω στον χρόνο από τη περίοδο των εκλογών. Στην τελευταία συνεδρίαση, το Σώμα  μετατράπηκε σε ρινγκ και οι τόνοι χτύπησαν ταβάνι, με αφορμή αυτή τη φορά το θέμα της πλατείας Καλλιπάτειρας και ενώ είχε προηγηθεί ομοφωνία!

Η κατάσταση ξέφυγε με την μεν δημοτική αρχή να «πυροβολεί» επικαλούμενη επικοινωνιακές διαδικασίες από την πλευρά των άλλων παρατάξεων για τη δημιουργία εντυπώσεων, τη δε αντιπολίτευση να καταγγέλλει αντιδημοκρατικές διαδικασίες και να εστιάζει στη χρήση της ιστοσελίδας του Δήμου Πατρέων.

Το θέμα της πλατείας, η οποία σώζεται τελικά από την τσιμεντοποίηση το  έφερε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, η αντιπολίτευση μέλη της οποίας με αναρτήσεις τους στα social media αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση έκαναν λόγο για ανατροπή από την αντιπολίτευση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που είχε αποφασίσει την κατάργησή της.

 

Πελετίδης: Λάθος πόρτα χτύπησαν

 

Η ένταση ξεκίνησε όταν ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση και συζητείτο ήδη το θέμα της Κανακάρη,  εκδόθηκε μια ανακοίνωση από την πλευρά της δημοτικής αρχής στην οποία αποκαλεί «μαύρο μέτωπο» τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Μετά την δημόσια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την πλατεία Καλλιπάτειρας, το γνωστό «μαύρο μέτωπο» που απαρτίζεται από τις παρατάξεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, σε συνεννόηση με τους μόνιμους συνοδοιπόρους τους, αιφνιδιασμένοι έτρεξαν να φέρουν άρον – άρον στο Δημοτικό Συμβούλιο -λίγο πριν την έναρξή του- για συζήτηση, το θέμα της συγκεκριμένης πλατείας.

Και παρά το γεγονός, ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε γνωστό στο Σώμα, διαβεβαιώνοντας τους συμβούλους, ότι το θέμα της πλατείας Καλλιπάτειρας θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, επέμεναν να συζητηθεί, πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Λάθος πόρτα χτύπησαν όμως, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή, αγωνίζεται με συνέπεια εδώ και χρόνια, για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων.

 

Θυμίζουμε, ότι για το θέμα της πλατείας Καλλιπάτειρας, εστάλη το πρωί της ίδιας μέρας, άρθρο – παρέμβαση του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού –Σχεδιασμού, Μιχάλη Αναστασίου, με τίτλο: «Η πλατεία της Καλλιπάτειρας στην Αγυιά, είναι ένας ελεύθερος χώρος, που προσπαθούμε να διασωθεί γιατί καλύπτει ζωτικές ανάγκες των κατοίκων, όπως και οι άλλες πλατείες» καταλήγει η ανακοίνωση η οποία εστάλη ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Σώματος».

 

Ακολούθησε «έκρηξη»

 

Η ανακοίνωση αυτή της δημοτικής αρχής η οποία αναρτήθηκε στο site του Δήμου έγινε αιτία για να ακολουθήσει έκρηξη από την πλευρά των παρατάξεων Αλεξόπουλου,Παπαδημάτου,Ρώρου, Xρυσανθακόπουλου και Νικολόπουλου και οι  φωνές να ακουστούν στο … διπλανό οικοδομικό τετράγωνο.

Από τη μια ο Δήμαρχος φώναζε λέγοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει την αντιπολίτευση είναι να κάνει επικοινωνία, από την άλλη οι επικεφαλής  των παρατάξεων απαιτούσαν εξηγήσεις από τον Δήμαρχο για το ποιος χειρίζεται την ιστοσελίδα του Δήμου. Κάποια στιγμή η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με τον δήμαρχο να λέει στους συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι συνεδριάσεις γιατί παίζουν με τα κινητά τους και την αντιπολίτευση να έχει ανέβει στα κεραμίδια καταγγέλλοντας αλαζονική συμπεριφορά και να απαιτεί διακοπή της συνεδρίασης για να δοθούν εξηγήσεις για το κείμενο στην ιστοσελίδα του Δήμου.

«Να συνεχιστούν οι εργασίες του Σώματος» ήταν η εντολή του δημάρχου και στη συνέχεια η αίθουσα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Μια λογομαχία μεταξύ του Τάκη Πετρόπουλου και του  Γρηγόρη Αλεξόπουλου, έκανε τα πνεύματα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο και να απειληθεί η μετατροπή της συνεδρίασης του συμβουλίου σε βουλή της.. Ταιβάν!

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Αλεξόπουλος: Κατάπτυστη επίθεση μέσω του site του Δήμου που πληρώνουν οι Πατρινοί

 

 

«Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που μαρτυρά το ύφος και το ήθος της, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας επιτέθηκε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το αίτημα όλων των Δημοτικών Συμβούλων, όλων των παρατάξεων, πλην του κ. Πατούχα, να σωθεί η πλατεία Καλλιπάτειρας. Και μάλιστα το έκανε αυτό ενώ το Σώμα ήταν σε συνεδρίαση και ενώ γίνονταν οι τοποθετήσεις γύρω από το θέμα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

«Η υβριστική αυτή ανακοίνωση αναρτήθηκε site του Δήμου Πατρέων, το μέσο δηλαδή που πληρώνει αδρά ο Πατραϊκός λαός για να ενημερώνεται και όχι για να παρακολουθεί τους λίβελλους της Δημοτικής Αρχής εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων και εναντίον των άλλων παρατάξεων που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφο των Πατρινών.

Κάλεσα τον κ. Δήμαρχο να δώσει εντολή να αποσυρθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη ανάρτηση από το επίσημο site του Δήμου Πατρέων το οποίο η παράταξη του Δημάρχου έχει μετατρέψει σε όργανο κομματικής προπαγάνδας και κατασυκοφάντησης όσων διαφωνούν μαζί της.

Ρώτησα συγκεκριμένα τον κ. Πελετίδη να μας απαντήσει ποιον πληρώνει με χρήματα του Πατραϊκού λαού για να γράφει και να αναρτά αυτές τις κατάπτυστες ανακοινώσεις και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο όπου υποτίθεται ότι μας έταξε ο λαός με την ψήφο του να συζητάμε και να αποφασίζουμε.

Η απάντηση του κ. Πελετίδη ήταν «δεν σας λέω, δική μου δουλειά».

Δουλειά του κ. Πελετίδη, τα χρήματα που πληρώνει ο Πατρινός!

Ιδού η νοοτροπία του κ. Δημάρχου.

 

Καταγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, την κατάχρηση από τη Δημοτική Αρχή και το ΚΚΕ της σελίδας του Δήμου καθώς  και την αυταρχική και απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους Δημοτικούς Συμβούλους και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης»

 

Παπαδημάτος: Κατάπτυστη η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

 

«Μόνο ως κατάπτυστη και απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Δήμου Πατρέων στο Facebook περί «μαύρου μετώπου» στο θέμα της πλατείας Καλλιπάτειρας!» ανέφερε η παράταξη Παπαδημάτου.

«Παράλληλα, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι έχει σταλεί και σχετικό δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ. Πρόκειται για προβοκατόρικες, σκοταδιστικές, σοβιετικές και μεσαιωνικές μεθόδους που δεν αρμόζουν σε επίσημο μέσο προβολής της πόλης της Πάτρας. Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο λίγη είναι για να διαχειριστεί τα ζητήματα της Πάτρας. Δυστυχώς δεν εκφράζει όλους τους πατρινούς, αλλά ένα στενό κύκλο ανθρώπων με αναχρονιστικές αντιλήψεις και μεθόδους. Καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη να μας πει άμεσα ποιος έγραψε τον εν λόγω προσβλητικό λίβελο. Αλλιώς δεν μπορεί να συνεχιστεί Δημοτικό Συμβούλιο» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Παπαδημάτου.

 

 

Ρώρος: Δυναμιτίζουν τη δημοκρατία στο δημοτικό συμβούλιο

 

«Με ένα κατάπτυστο κείμενο απάντησε η Λαϊκή Συσπείρωση στην πρόταση 21 δημοτικών συμβούλων για να σωθεί η πλατεία Καλλιπάτειρας αποκαλώντας τους Δημοτικούς Συμβούλους που μάχονται στο πλευρό των κατοίκων "Μαύρο Μέτωπο"» αναφέρει η παράταξη Ρώρου και συνεχίζει: « Η συγκεκριμένη ανακοίνωση που εκφράζει μόνο τη Λαϊκή Συσπείρωση αναρτήθηκε στο site του Δήμου ζητήθηκε από το Δήμαρχο να πάρει την πολιτική ευθύνη και να διαγραφεί η ανακοίνωση από το site του Δήμου κάτι που δεν έγινε αυτό. Προκλήθηκε έκρηξη από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και ζητήθηκε από τον επικεφαλής της "Ωρα Πατρών" Γιώργο Ρώρο να θέσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε διαδικασία ψηφοφορίας το θέμα της απόσυρσης της επαίσχυντης ανακοίνωσης χωρίς ο Πρόεδρος να το θέσει σε ψηφοφορία. Έτσι μετατρέπουν το site του Δήμου σε παραμάγαζο του ΚΚΕ».