Πάτρα: Πως μαθαίνουν γρήγορα και εύκολα τα μαθηματικά στην Α1 τάξη 6ου Δημοτικού σχολείου (Δείτε βίντεο) | dete

Πάτρα: Πως μαθαίνουν γρήγορα και εύκολα τα μαθηματικά στην Α1 τάξη 6ου Δημοτικού σχολείου (Δείτε βίντεο)

Στα πλαίσια εφαρμογής καινοτομικών παιδαγωγικών μεθόδων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, οι πρώτες τάξεις έχουν εισάγει ανάλογες μεθοδολογίες για την ευχάριστη και γρήγορη εκμάθηση των βασικών πρώτων εννοιών στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 τμήματος με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου ασχολήθηκαν με την πρόσθεση ίδιων αριθμών σε συνδυασμό με τη μουσική.

Η τεχνική αυτή αναφέρεται στη δημιουργία μεθόδων και περιβαλλόντων που ευνοούν την επίλυση προβλημάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαθησιακές δραστηριότητες.

Στηρίζεται στις νέες έρευνες που αναφέρονται στο συνδυασμό των λειτουργιών των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου για μη γραμμική και ταυτόχρονα αναλυτική σκέψη.

Ο συνδυασμός αυτός έχει αποδειχθεί άμεσα εξαιρετικά επιτυχημένος με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στη γενική εκπαίδευση αλλά και σε μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία και ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευφορία που παράγεται κατά τη διαδικασία της δημιουργικότητας για την εστίαση της προσοχής τους και τη χαρά της μάθησης.

Ιδέα – Συντονισμός: Νίκη Λαμπροπούλου

Στίχοι: Βασίλειος Καργιώτης

Μουσική: Καλλιόπη Αγγελοπούλου