Πάτρα: Πωλούν μάσκες 2,5 ευρώ μέσα στις εκκλησίες!

15.08.2020 / 12:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ekklhsia maska 2

Κυριακή πρωί, λειτουργία σε κεντρικό ναό της Πάτρας. Η ανακοίνωση στην είσοδο του ναού είναι σαφέστατη και περίοπτη: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Στο εσωτερικό του ναού σε περιμένει μια έκπληξη. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, διαπιστώνεις ότι είναι ζήτημα εάν συμμορφώνονται ένας στους τρεις. Η πλειοψηφία περιφρονεί τη μάσκα ανενδοίαστα και χωρίς τύψη. Στα χωριά της Αχαΐας η κατάσταση είναι… τραγική!
Ένας στους δέκα φοράει μάσκα, ενώ φυσικά… κανείς δεν τους κάνει την παρατήρηση! Αφού ούτε οι ιερείς ούτε οι ψάλτες φορούν! Οι κάπως νεαρότεροι είναι πιο υποψιασμένοι, δείχνουν ότι υπολογίζουν τον υγειονομικό κίνδυνο, ενδεχομένως επειδή εκπροσωπούν μια γενιά πιο δεκτική στους κανόνες της αγωγής υγείας. Και έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση. Οι μεγαλύτεροι, μολονότι θεωρητικά είναι πιο κοντά στην περιοχή της ευπαθούς ομάδας, δείχνουν αποφασιστικοί: Άλλος επειδή πιστεύει ότι η ευλάβεια τον θωρακίζει ή ότι ο φόβος της ασθένειας αποτελεί αμαρτωλή αμφισβήτηση προς τη μέριμνα του Υψίστου, άλλος επειδή συμμερίζεται τη θεωρία ότι όλα αυτά συνιστούν υπερβολές, αν όχι και κατασκευές με δόλια στόχευση. Στην εκκλησία ακούγονται ψίθυροι. Πολίτες που είναι συμμορφωμένοι με τον κανόνα για τη μάσκα, συνοφρυώνονται βλέποντας πολλούς άλλους να αυτοεξαιρούνται, αποτελώντας οι δεύτεροι ενδεχόμενη απειλή για τον εαυτό τους και αλλήλους.
Την ίδια ώρα, κάποιοι ναοί έχουν και μάσκες… στα συρτάρια των πάγκων που δίνουν κεριά! Σε εκκλησία εκτός Πατρών έχουν προμηθευτεί υφασμάτινες μάσκες τις οποίες πωλούν προς 2,5 ευρώ τη μία. Παίρνεις το κερί σου, παίρνεις και μία μάσκα και πληρώνεις 3 ευρώ! Επίσης τα αντισηπτικά είναι σε ορατή θέση εντός του χώρου του Ιερού Ναού. Άλλο αν οι περισσότεροι πιστοί δεν τα χρησιμοποιούν και φυσικά… δεν φορούν και μάσκα!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα