Πάτρα: Προσβάσιμος Τουρισμός – Ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο | dete

Πάτρα: Προσβάσιμος Τουρισμός - Ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 & ώρα 18:00, θα υλοποιηθεί στο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Πάτρα, Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Προσβάσιμος Τουρισμός».

Την Ημερίδα διοργανώνει η εταιρεία p-consulting.gr , στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου GROWMAT – Growing the Market in Accessible Tourism (Πρόγραμμα Erasmus+ KA2). Στην Ελλάδα το Έργο υλοποιείται από την p-consulting.gr.

Σκοπός της Ημερίδας, είναι να ενημερώσει το ενδιαφερόμενο κοινό για τους στόχους του Έργου, αλλά και να ευαισθητοποιήσει σ’ ότι αφορά την έννοια της προσβασιμότητας στον τουρισμό και της σημασίας της για τη διεύρυνση της ελληνικής τουριστικής αγοράς, δίνοντας έμφαση στον προσβάσιμο τουρισμό και το κοινό που έχει ανάγκη από εξειδικευμένες υπηρεσίες και υποδομές.

Το Έργο GROWMAT στοχεύει στη συγκεκριμένη τουριστική αγορά, παρέχοντας εκπαίδευση στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, σε θέματα που αφορούν την έννοια της προσβασιμότητας και πως μπορούν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στα πλαίσια του προσβάσιμου τουρισμού.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία), οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα του προσβάσιμου τουρισμού και θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το ακόλουθο:

«Τι είναι το Growmat». Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος - Χαριτίνη – Μαρία Σκουλίδη: p-consulting.gr

«Προσβάσιμος Τουρισμός στην Ευρώπη. Φέρνοντας μαζί την επιχείρηση και την εκπαίδευση». Pete Hodgson: Πρώην πρόεδρος του EFVET – Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

«Τουρισμός τρίτης ηλικίας στη Δανία: για το νου, το σώμα και τη ψυχή». Bodil Mygind Madsen: SOSU Aarhus Δανία, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Έργων

«Κοινωνικός τουρισμός στην Ιταλία. Προκλήσεις και καλές πρακτικές». Daniele Colombo: Υπεύθυνος στον φορέα AUSER για τον κοινωνικό τουρισμό (Περιφέρεια Λομβαρδίας)

«Η ελληνική εμπειρία στον προσβάσιμο τουρισμό». Δρ. Δημήτρης Κούτουλας: Σύμβουλος Τουριστικού Μάρκετινγκ – Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

«E-PARKS: Δίκτυα περιβαλλοντικής και διοικητικής διαχείρισης για τη βελτίωση της ελκυστικότητας του τουρισμού σε προστατευόμενες περιοχές» Καθ. Σπύρος Συρμακέσης: Αντιπρύτανης Έρευνας & Ανάπτυξης, T.E.I. Δυτικής Ελλάδας

«Πως η καινοτομία οδηγεί στην κοινωνική αλλαγή: Η περίπτωση του SEATRAC». Ιγνάτιος Φωτίου: Διευθυντής Tobea

«Τουρισμός για όλους ως μοχλός ανάπτυξης». Παναγιώτης Αλεξανδράκης: Νομικός - Συντονιστής του Επιστημονικού Forum "Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος"

Πληροφορίες για την Ημερίδα μπορείτε να μάθετε μέσω:

Περισσότερα στο: https://goo.gl/f8hZVH