Πάτρα: Ποιο restart επιχειρήσεων; | dete

Πάτρα: Ποιο restart επιχειρήσεων;

Με νύχια και με δόντια κρατούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάτρας όρθιες, ελπίζοντας ότι από τους επόμενους μήνες και μετά, κάτι θα αλλάξει και ότι η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν θα κρατήσει τόσο όσο προβλέπουν οι ειδικοί.
Ορισμένοι βέβαια από αυτούς μιλούν ένα restart της επιχειρηματικότητας που θα ξεκινήσει δειλά– δειλά από τον Σεπτέμβρη και μετά και θα συνεχιστεί με αργό, αλλά σταθερό τρόπο τους επόμενους μήνες.
Το restart αυτό, ασφαλώς, δεν το αισθάνονται και κυρίως δεν το βλέπουν στον ορίζοντα οι παράγοντες της πραγματικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που έχουν ένα μαγαζί που παλεύουν για αυτό, μένοντας εκεί μέσα για ώρας και περνώντας το μεγαλύτερο ίσως μέρος της ζωής τους. Είναι ώρες που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να τις πληρωθούν από πουθενά. Υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι καταστηματάρχες, ανάλογα φυσικά με τον κλάδο και την υπηρεσία που προσφέρουν, όπως για παράδειγμα τα ζαχαροπλαστεία που και αυτά περνούν μία σημαντική κρίση, βλέποντας την κίνηση τους να έχει μειωθεί κατακόρυφα. Σε αυτούς αν τούς πεις για restart της επιχειρηματικότητας, με την αναδουλειά που έχει πέσει, θα νομίζουν ότι μάλλον τούς κοροϊδεύεις.