Πάτρα: Πλήγμα για τα ταξί τα νέα μέτρα

11.10.2020 / 8:07
taxi

Δεν φτάνει η αναδουλειά που συνεχίζεται για τους οδηγούς ταξί, με τον ένα μετά τον άλλον να σκέφτονται σοβαρά να βρουν τρόπο για να φύγουν από το επάγγελμα, ήρθαν και τα νέα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά που καθορίζονται βάση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την Covid-19, ο αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών στην Αχαΐα, περιορίζεται στους δύο.

Επίσης ο ίδιος περιορισμός ισχύει σε όλα μέσα μαζικής μεταφοράς πού ορίζεται στο 50% της χωρητικότητας των οχημάτων. Ο μεταφερόμενος αριθμός θα διαμορφώνεται ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου κάθε περιοχής.

Έτσι για την ώρα τουλάχιστον και εφόσον τα κρούσματα στην περιοχή μας δεν μειώνονται, κάθε ταξί θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο επιβάτες. Ο περιορισμός ισχύει σε 23 περιοχές της χώρας (όσες είναι στο τρίτο επίπεδο) και η εφαρμογή του αρχίζει από τη Δευτέρα 12 του μήνα.

Είναι ένα μέτρο που θα διαμορφώνεται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, όμως, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου είναι ένα ακόμα ζήτημα, μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

«Είναι άλλο ένα πλήγμα στον κλάδο που κατά τα άλλα δεν δικαιούται επιδοτήσεων» σχολίασε στο facebook, ο Παναγιώτης Σκέντζος. «Η ηγεσία του κλάδου πρέπει να αντιδράσει άμεσα ούτως ώστε να μας εντάξουν στους πληγέντες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα