Παρασκευή, 9.12.2022, 12:34 πμ

Πάτρα: Περιπέτεια μετά θάνατον-Έμενε στα αζήτητα 13 ημέρες, δεν ήθελε ο αδελφός του να τον κηδέψει

29.09.2020 / 4:08
penthos-khdeia-3

Ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο απέβη μοιραίο για 60χρονο συμπολίτη που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δυο εβδομάδες στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Από εκεί όμως άρχισε ένας γολγοθάς, μια και χρειάστηκαν να περάσουν δεκατρείς ημέρες, ώστε να πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία και να ενταφιαστεί δίπλα στους γονείς του. Ο αδελφός του ειδοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά επικαλέστηκε απουσία στο εξωτερικό. Δύο ημέρες μετά οι φίλοι του εκλιπόντος παρέδωσαν την ταυτότητα, ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να προγραμματιστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.
Οι ημέρες κυλούσαν, οι φίλοι ανήσυχοι καλούσαν τον αδελφό, δεν απαντούσε όμως στις κλήσεις τους. Δέκα ημέρες η σορός βρισκόταν στους θαλάμους των ψυγείων του Νοσοκομείου. Ήταν η αφορμή να συγκεντρωθούν εκ νέου οι στενοί του φίλοι και να επισκεφθούν τον αδελφό και έκπληκτοι άκουσαν ότι αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα!

Ασφαλώς για όσους τον γνωρίζουν, κάτι τέτοιο δεν υφίστατο. Μετά τη συστηματική του άρνηση και προ του κινδύνου η σορός να παραμείνει στα αζήτητα του Νοσοκομείου, οι φίλοι ανέλαβαν δράση, ενημέρωσαν διαδοχικά τους προϊσταμένους του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και πέτυχαν μετά από πιέσεις την επόμενη ημέρα ο αδελφός να μεταβεί στο Νοσοκομείο ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη νεκρώσιμη ακολουθία.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής κάλυψε εξ ιδίων τα έξοδα (200 ευρώ), ώστε να πληρωθούν τα δικαιώματα του οικογενειακού τάφου στο Δημοτικό Κοιμητήριο.


 
Πρώην πρόεδρος συλλόγου μπάσκετ συγκέντρωσε από φίλους του αποθανόντος χρήματα, ώστε να δοθούν στο γραφείο τελετών που και αυτό με την σειρά του ζήτησε τα στοιχειώδη. Δεκατρείς ημέρες μετά έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία. Στην εκκλησία όλοι απέφυγαν να συλλυπηθούν τον αδελφό, ακόμα και οι υπόλοιποι στενοί συγγενείς που κάθονταν σε αντίπερα χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα αναλάβουν και το μνημόσυνο και όλα αυτά στη μνήμη του φίλου τους. Παρότι χρόνια τώρα αντιμετώπιζε πολλαπλά προβλήματα, φεύγοντας άφησε και κάποια περιουσιακά στοιχεία στον αδελφό του.

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα