Πάτρα: Περιμένουν και άλλες ελαφρύνσεις στην εστίαση μετά το γενικό “λουκέτο” | dete

Πάτρα: Περιμένουν και άλλες ελαφρύνσεις στην εστίαση μετά το γενικό "λουκέτο"

Μια μικρή ανάσα πήραν οι επαγγελματίες εστίασης της Πάτρας μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου αυτού που τους ικανοποίησε ύστερα από το λουκέτο που αποφάσισε η κυβέρνηση να βάλει στα μαγαζιά ήταν η αποζημίωση στους εργαζόμενους και η αναστολή των φορολογικών - ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους εργοδότες όσο ακόμα τα καταστήματα είναι σε καραντίνα.

Ωστόσο, περιμένουν και νέες ελαφρύνσεις στο επόμενο οικονομικό πακέτο που ετοιμάζει η κυβέρνηση που να αφορούν το θέμα του ενοικίου (το 600% που ανακοινώθηκε δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεθεί από τη στιγμή που τα καταστήματα είναι κλειστά), αλλά και μία μορφή επιδόματος στους εργοδότες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους εργαζόμενους τους.

Στην Πάτρα μετά το λουκέτο που επιβλήθηκε στα καταστήματα για τη μη επιπλέον διασπορά του φονικού ιού, πάνω από 10.000 άτομα που ασχολούνται με το κλάδο της εστίασης βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς αεργίας και κατά συνέπεια δεν έχουν πόρους για να επιβιώσουν. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τους έδωσαν μία ανάσα, όμως, αυτή σίγουρα δεν είναι αρκετή από τη στιγμή που οι εκτιμήσεις λένε ότι  καραντίνα με τα κλειστά καταστήματα θα συνεχιστεί και μετά τις 27 Μαρτίου.