Πάτρα – Παρουσιάζεται το βιβλίο του Τηλέμαχου Κώτσια “Οι δεινόσαυροι των Αθηνών – Ταξίδι σε λάθος χώρα” | dete

Πάτρα - Παρουσιάζεται το βιβλίο του Τηλέμαχου Κώτσια "Οι δεινόσαυροι των Αθηνών – Ταξίδι σε λάθος χώρα"

Από τις εκδόσεις Πατάκη έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο με τίτλο «Οι δεινόσαυροι των Αθηνών – Ταξίδι σε λάθος χώρα» του Τηλέμαχου Κώτσια. Πρόκειται για δυο νουβέλες με κοινό θέμα τη σημερινή εποχή.

Σκηνές τραγελαφικές των ημερών της κρίσης –ή και πιο πριν– με άφθονο παραλογισμό, με τη μηχανή του χρόνου απορρυθμισμένη, που άλλοτε προχωράει αργά, σαν να βαλτώνει στο τέλμα της αναμονής, και άλλοτε τρέχει με εφιαλτική ταχύτητα, με τα γεγονότα να στροβιλίζονται τρελά και τους ανθρώπους να ζαλίζονται και να συγχέουν το όνειρο με τη ζωή.

Το βιβλίο του βραβευμένου Ηπειρώτη στην καταγωγή συγγραφέα θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στο Σπίτι του Ηπειρώτη στην οδό Μουρούζη στην Πάτρα, στις 20.00 το βράδυ, με την διοργανωτική σφραγίδα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου της Πάτρας, της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Αχαΐας και των εκδόσεων Πατάκης.

Θα παραστεί και θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Θα μιλήσει ακόμα ο καθηγητής φιλόλογος και συγγραφέας Μανόλης Μαγκλάρας ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι δύο Πρόεδροι Κώστας Τσίρης και Φίλιππος Παπουτσής.

Ήταν σίγουρα η επιβλητικότητα του κτιρίου που έκανε τον Στέφανο Καρυπίδη να νιώθει αυτό το περίεργο δέος κάθε φορά που έμπαινε στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας. Η ψηλή οροφή της αίθουσας συναλλαγών, στηριγμένη σε κολόνες αρχαιοελληνικού τύπου με εκείνη τη γνωστή τάση κωνικότητας, να στενεύουν προς τα πάνω, έτσι που να δίνουν την αίσθηση της προοπτικής, με τα κιονόκρανα φορτωμένα με περίπλοκες διακοσμήσεις, γέμιζε τον πνεύμονά του με μια ανάσα μεγαλείου, τον έκανε όμως να αισθάνεται και τόσο ασήμαντος μέσα σε αυτόν τον χώρο.

Τα ακριβά μάρμαρα, που σε κάθε άγγιγμα προκαλούσαν ρίγος, οι αρμοί από ορείχαλκο στις πλάκες του δαπέδου και στις σκάλες, το βαρύ μασίφ ξύλο καρυδιάς, τα φωτιστικά, οι πολυέλαιοι, οι ακριβοί πίνακες, τα πλατύσκαλα, από όπου θα περίμενε κανείς να δει από στιγμή σε στιγμή να κατεβαίνουν πρίγκιπες διάδοχοι με τις συζύγους τους, το αστραφτερό δάπεδο που καλούσε για βασιλικές καντρίλιες, επέβαλλαν έναν σεβασμό, που έμοιαζε λατρευτικός, θρησκευτικός. (απόσπασμα από το βιβλίο).

*Η δεύτερη νουβέλα του βιβλίου, Ταξίδι σε λάθος χώρα αναφέρεται στην Αλβανία. Ο συγγραφέας βαθύς γνώστης του Αλβανικού ζητήματος, θα αναφερθεί στην εκδήλωση στις σχέσεις των δύο λαών και στο μέλλον τους στην σημερινή Ευρώπη.