Πάτρα: Παιδοψυχιατρική Κλινική στο Καραμανδάνειο

09.08.2020 / 11:52
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
karamandaneio

Μέχρι το τέλος του φθινοπώρου αναμένεται να λειτουργήσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό κενό που υπήρχε εδώ και χρόνια στον τομέα της δημόσιας Υγείας της περιοχής.
Σύμφωνα με τον διοικητή Παύλο Αθανασόπουλο, για το έργο έχουν προκηρυχθεί τρεις διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο πρώτος αφορά τις οικοδομικές εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων της νέας κλινικής, ο δεύτερος έχει να κάνει με την προμήθεια υλικού και ο τρίτος αφορά τον διαγωνισμό για τις προσλήψεις του προσωπικού που είναι να στελεχώσει τη νέα δομή.
Εφόσον όλα πάνε καλά με το θέμα του κορωνοϊού και δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση σε αυτές τις διαδικασίες, οι οικοδομικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο και από εκεί και πέρα το πράγμα θα πάρει την πορεία του. Η νέα κλινική θα στεγαστεί στο κτίριο του Καραμανδάνη, απέναντι από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το οποίο έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σε αυτό από το 2012 και μετά το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο. Η κλινική αποτελεί ένα όραμα για τη συντονίστρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου Βιολέτα Σιγάλα και τους συνεργάτες της που εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για τη λειτουργία της, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μία άμεση ανάγκη για τη δημόσια Υγεία της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα