Πάτρα: Πάνω από 39.000 αιτήσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά – Ξεκίνησε ο έλεγχος

14.10.2020 / 7:29
dimos_dimarxeio_patra

Πάνω από 39.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον δήμο Πατρέων για τη διόρθωση των επιφανειών ακινήτων από συμπολίτες, ενώ οι 6.010 έγιναν με σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία.

Στο σύνολό τους οι αιτήσεις έφτασαν τις 39.010. Πλέον αυτό που απομένει είναι να γίνει ο έλεγχός τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες διορθώσεις και να καθαριστούν τα ποσά που θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Σκοπός της αρμόδιας αντιδημαρχίας είναι η επίσπευση των ελέγχων των αιτήσεων, έτσι ώστε το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν οι πολίτες να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, καθώς λόγω της αναδρομικής ισχύος, όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυτό θα μεγαλώνει.

Θυμίζουμε ότι πανελλαδικά και σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών περισσότεροι από 1.700.000 πολίτες υπέβαλαν δηλώσεις για διόρθωση των τετραγωνικών εμφανίζοντας συνολικά 35 εκατ. τ.μ., ενώ υπολογίζεται ότι τα τετραγωνικά που θα αποκαλυφθούν, θα προσεγγίσουν τα 50 εκατ.

Μάλιστα, η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, αναμένεται να εισφέρει στα ταμεία των δήμων της χώρας άνω των 100 εκατ. ευρώ ετησίως, από τα επιπλέον δημοτικά τέλη, τα οποία θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες που δηλώνουν το πραγματικό εμβαδόν των ακινήτων τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα