Πάτρα: Πάμε για Δεκέμβρη στον ΑΣΟ | dete

Πάτρα: Πάμε για Δεκέμβρη στον ΑΣΟ

Οι πρώην αποθήκες του ΑΣΟ θα μετατραπούν σε πολυχώρο–πολιτιστικό κέντρο.Αυτό είναι δεδομένο. Το ερώτημα όμως μετά την αρνητική εξέλιξη που είχε το όλο θέμα της εργολαβίας, με το σπάσιμο της σύμβασης από την ανάδοχο που το είχε υπογράψει, είναι το πότε θα γίνει αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες η «βαλίτσα» πάει μακριά. Όχι ότι αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό και στη μελέτη που έχει γίνει για την αναδιαμόρφωση και αναστύλωση του κτιριακού–βιομηχανικού συγκροτήματος.
Το θέμα είναι πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι διαδικασίες για να βγάλει ο δήμος στον αέρα έναν νέο διαγωνισμό από τον οποίο να προκύψει ο καινούργιος ανάδοχος που με βάση την προσφορά που θα έχει καταθέσει θα κερδίσει το έργο .Οι εργασίες θα ξεκινήσουν όταν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, όμως, υπάρχει και εδώ ένα αλλά. Θα ξεκινήσουν αν δεν υπάρξουν ενστάσεις που θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο το όλο ζήτημα.
Συμπερασματικά, μπορεί στον δήμο να λένε ότι το έργο θα προχωρήσει και θα γίνει κανονικά, με στόχο να αναβαθμίσει την περιοχή των Ιτεών και των νοτίων συνοικιών της Πάτρας (και έτσι είναι), όμως γνωρίζουν για να μπουν οι σκαλωσιές και να ξεκινήσουν οι εργασίες, υπάρχει χρόνος ακόμα, ύστερα από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις που είχαμε με το έργο. Στην πραγματικότητα είναι ζήτημα αν όλη η παραπάνω διαδικασία ολοκληρωθεί το τρέχον έτος ή καλύτερα οι εργασίες ξεκινήσουν μέχρι τον προσεχή Δεκέμβρη. Στόχος του Δήμου είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να επισπεύσει τις διαδικασίες