Πάτρα: Ο Albert Einstein, ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες του 20ου αιώνα κοσμεί πλέον τους δρόμους της!

02.10.2020 / 13:25
artwalk-patra-6-1024x771-1

Η έκτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5ολοκληρώθηκε!

Ο διάσημος καλλιτέχνης της streetart, Asier, ο οποίος ταξίδεψε από την Ισπανία, εργαζόταν στον τοίχο με πυρετώδεις ρυθμούς μία ολόκληρη εβδομάδα, για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ακόμα Ξεχωριστή, μεγάλου μεγέθους, θεματική τοιχογραφία. Στον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Μιχ. Ψελλού 4στην Πάτρα, βρίσκεται πλέον ο Albert Einstein.

Παίρνοντας έμπνευση από την 65η επέτειο από το θάνατο του Einstein, ο Asier θέλησε να τιμήσει έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες του 20ου αιώνα και όλων των εποχών με τεράστιο έργο στην επιστημονική έρευνα, δημιουργώντας ένα έργο το οποίο έχει επιρροέςαπό τη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Einstein, βρίσκει εφαρμογή και στην καθημερινή ζωή, καθώς όλα είναι σχετικά και τίποτα δεν είναι απόλυτο, όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και συναισθήματα. Η ξεχωριστή, ανήσυχη και ανεξάρτητη προσωπικότητα του Einstein, “παίρνει χρώμα μέσα από την τοιχογραφία κι ο ίδιος έρχεται στη σύγχρονη πραγματικότητα φορώντας προστατευτική μάσκα και κρατώντας σπρέι και μπαίνει για λίγο τη θέση του καλλιτέχνη”». Επάνω στην τοιχογραφία εντοπίζονται ο τόπος και η ημερομηνία γέννησης και θανάτου του Einstein.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα