Έναν διαφορετικό γάμο της Γιαννούλας της Κουλούρου μας υπόσχονται για την φετινή Τσικνοπέμπτη τα μέλη Πάτρα: Οι «Υποκριτές» ετοιμάζουν τον γάμο της Γιαννούλας της Κουλουρού (pics) της θεατρικής ομάδας των Υποκριτών.

Οι Υποκριτές έχουν αναλάβει για φέτος την αναπαράσταση του παραδοσιακού δρώμενου που αποτελεί ένα από τα κλασικά έθιμα της Πατρινής αποκριάς που γίνεται κάθε Τσικνοπέμπτη, με επίκεντρο την άνω πόλη.

Η φετινή αναπαράσταση, αναμένεται να έχει αρκετές δόσεις θεατράλε, με στοιχεία από το θέατρο του δρόμου που όμως θα διατηρούν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρού που δεν είναι άλλος από το γλέντι και την χαρά.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Μίλτος Παπλάς. Τον ρόλο της Γιαννούλας θα παίξει το μέλος της θεατρικής ομάδας των Υποκριτών, η Μάχη Αντωνοπούλου, ενώ τον πρίγκιπα Ουίλσον, τον γαμπρό της υπόθεσης θα παίξει ο Γιώργος Νταλιάνης, επίσης μέλος της ομάδας των Υποκριτών.

Γύρω από τους δύο αυτούς κεντρικούς ρόλους θα υπάρχουν αρκετά ακόμα πρόσωπα της ομάδας των Υποκριτών που θα πλαισιώνουν την όλη αναπαράσταση του εθίμου, έχοντας ο καθένας το δικό του κομμάτι.

Πάτρα: Οι «Υποκριτές» ετοιμάζουν τον γάμο της Γιαννούλας της Κουλουρού (pics)

Η πομπή θα ξεκινήσει από την άνω πόλη και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί το τρικούβερτο γλέντι, με τον γαμπρό και την νύφη να σμίγουν, υπό την συνοδεία μουσικών οργάνων.

Οι πρόβες για την αναπαράσταση του δρώμενου έχουν ήδη ξεκινήσει από την ομάδα των Υποκριτών που αναμένεται μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες, λίγο πριν την Τσικνοπέμπτη, να ανεβάσουν και ένα σχετικό βίντεο για τον γάμο της Γιαννούλας.

Θυμίζουμε ότι η Γιαννούλα ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο για την Πάτρα, που ζούσε στην άνω πόλη και το οποίο μέσα από το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε αστικός μύθος και τον οποίο αξιοποιεί κάθε χρόνο το Πατρινό Καρναβάλι, ζωντανεύοντας το όλο έθιμο.

Πάτρα: Οι «Υποκριτές» ετοιμάζουν τον γάμο της Γιαννούλας της Κουλουρού (pics)
Πάτρα: Οι «Υποκριτές» ετοιμάζουν τον γάμο της Γιαννούλας της Κουλουρού (pics)