Πάτρα – Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ομιλίες αστυνομικών στα ΚΑΠΗ | dete

Πάτρα - Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ομιλίες αστυνομικών στα ΚΑΠΗ

Ολοκληρώθηκαν, οι ενημερωτικές ομιλίες αστυνομικών στα τρία Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Πάτρας, που αποσκοπούσαν στην πληροφόρηση των ηλικιωμένων για την αποφυγή εξαπατήσεων σε βάρος τους. 

Οι ενημερωτικές διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν μετά από πρόσκληση του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και εντάσσονται στις προληπτικές δράσεις που ενεργεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 300 ηλικιωμένοι, μέσω μιας διαδραστικής λειτουργίας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για τις μορφές απάτης και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες.

Ομιλητές στις διαλέξεις ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνόμος Α΄ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος ΣΦΕΤΣΟΣ

Κατά τις διαλέξεις οι ηλικιωμένοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον,  υποβάλλοντας ερωτήματα και καταθέτοντας προσωπικές εμπειρίες, ενώ  διαμόρφωσαν άποψη, σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της εξαπάτησης πολιτών.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των ομιλιών, αναπτύχτηκαν μεταξύ άλλων, η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, αναλύθηκαν πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης ατόμων, ενώ δόθηκαν και χρηστικές συμβουλές.

Παράλληλα, στους ηλικιωμένους διανεμήθηκε φυλλάδιο από τους αστυνομικούς, σχετικά με τις τηλεφωνικές απάτες, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό, με πραγματικά περιστατικά, όπου άτομα που είχαν εξαπατηθεί, κατέθεταν την βιωματική τους εμπειρία.

Υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.