Πάτρα: Οι γιατροί τα «βάζουν» με τους γιατρούς | dete

Πάτρα: Οι γιατροί τα «βάζουν» με τους γιατρούς

Σε ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι της "Ε.ΜΕ.Ι.Σ"  στο προεδρείο της Ε.Ι.Ν.Α, αναφέρουν:

"Κάθε εσκαμμένο υπερέβη η χθεσινή ανακοίνωση της  νεοδημοκρατικής παράταξης ΑΚΙ-ΔΗΚΙ της  Ε.Ι.Ν.Α, πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ένωσής μας . Άθλιες συκοφαντίες και χαρακτηρισμοί απέναντι στο προεδρείο της Ε.Ι.Ν.Α που φτάνουν στο σημείο να το χαρακτηρίσουν  "γκρουπούσκουλο και γραφείο παραγωγής καταγγελιών". Δεν θα σταθούμε όμως σε αυτό. Άλλωστε, η ποιότητα και το επίπεδο της ανακοίνωσης, αντιστοιχίζεται πλήρως με το ποιόν των ίδιων των συντακτών της.

Γιατί τέτοιο μένος με το προεδρείο της Ε.Ι.Ν.Α;  Μα γιατί το Δ.Σ τόλμησε να απευθύνει  δημόσια ερωτήματα  προς τον υπουργό Υγείας κο Κικίλια κατά την πρόσφατη περιοδεία του, για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην περιοχή μας. Οι συνάδελφοι της ΑΚΙ-ΔΗΚΙ θα προτιμούσαν το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α να έτρεχε να υποδεχτεί με χειροκροτήματα και επευφημίες τον Υπουργό. Επίσης, δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση, να βγουν στην επιφάνεια τα προβλήματα της υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης  και υποβάθμισης των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Αχαΐας, χαλώντας την πανηγυρική φιέστα και τις διακηρύξεις για την έναρξη λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής. Πιο πολύ όμως, τους ενόχλησε η καταγγελία και πλήρης διαφωνία της Ε.Ι.Ν.Α και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε  με την επικείμενη εφαρμογή Σ.Δ.Ι.Τ, των οποίων είναι φανατικοί υποστηρικτές. Ευτυχώς για την Ε.Ι.Ν.Α και τους νοσοκομειακούς γιατρούς που η συγκεκριμένη παράταξη δεν έχει την πλειοψηφία, γιατί οι επικεφαλής της είναι ικανοί να έσερναν το σωματείο στην  κοπή πίτας της ΝΟΔΕ και την προβολή του ντοκυμαντέρ για τον Κων. Μητσοτάκη.

Απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα στην παράταξη της ΑΚΙ-ΔΗΚΙ και στους εκπροσώπους της να σταματήσουν να αυτογελοιοποιούνται γιατί  ο κατήφορος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πάτο του βαρελιού.  Εκεί οδηγείσαι όταν μεταλλάσσεσαι από ¨ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη¨ σε κυβερνητικό φερέφωνο και κολαούζο όταν το κόμμα σου ανέβει στην εξουσία. Όταν βλέπεις σαν βασικό σου αντίπαλο το ανεξάρτητο προεδρείο της Ε.Ι.Ν.Α που μάχεται - με όποια κι αν είναι η κυβερνητική εξουσία-  για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και όχι την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που προσπαθούν να την αλώσουν. Ευτυχώς, οι συνάδελφοι και η τοπική κοινωνία βλέπουν, κρίνουν και βγάζουν τα συμπεράσματά του".

Οι εκπρόσωποι της Ε.ΜΕ.Ι.Σ  στο προεδρείο της Ε.Ι.Ν.Α,

Δημήτρης Ζιαζιάς, πρόεδρος

Στέλιος Τσόχατζης, αντιπρόεδρος

Θεόφιλος Αμανατίδης, γραμματέας