Πάτρα: “Να μην κλείσει η εστία” – Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου επιμένουν στις θέσεις τους | dete

Πάτρα: "Να μην κλείσει η εστία" - Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου επιμένουν στις θέσεις τους

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του  Πανεπιστημίου Πατρών ζητά να μην κλείσει η Εστία. Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόσφατη ανακοίνωση και στάση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών γύρω από τα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα το πρωί με αφορμή το ολικό και πανελλαδικό κλείσιμο των εστιών με πρόσχημα την "εθνική ασφάλεια". Η κ. Κυριαζοπούλου κάνει λόγο για μειοψηφίες φοιτητών που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Επειδή ακριβώς αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης κρίνουμε επικίνδυνη τη μεταφορά εκατοντάδων φοιτητών προς όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Για όλα τα παραπάνω επικοινωνήσαμε και με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ που εξέφρασε συμφωνία με το ότι μια μαζική μετακίνηση θέτει σε κίνδυνο συνολικά τη δημόσια υγεία. Κανένας φοιτητής δεν επιτέθηκε, κανένας φοιτητής δεν προπηλάκισε κανέναν. Μάλιστα, ο ΣΟΦΕΠΠ αρχικά επικοινώνησε με την Πρυτανεία μέσω αντιπροσωπείας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Απ' την στιγμή που δεν υπήρξε απάντηση σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματα μας και ύστερα από μια πολύ σύντομη συζήτηση αιτηθήκαμε να έρθουμε ξανά σε επικοινωνία μαζί της την οποία αρνήθηκε. Είναι υποκριτικό από μεριά της να καταφεύγει σε ψευδείς δηλώσεις για τη στάση των φοιτητών αναφέροντας μάλιστα ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής την ίδια ώρα που στην εστία δεν τηρείται ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και ενώ η ίδια δεν παίρνει καμία θέση για το γεγονός ότι εκατοντάδες φοιτητές θα αποτελέσουν κινητές βόμβες μετάδοσης του ιού σε όλη τη χώρα!

Κανένας φοιτητής στο δρόμο!

Να μην κλείσουν οι εστίες!

Παρακάτω η απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Πατρών εχθές 22-3-2020 :