Πάτρα: «Μπαϊράκι» π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου – Αποκαλεί αξιοθρήνητο τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο; | dete

Πάτρα: «Μπαϊράκι» π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου - Αποκαλεί αξιοθρήνητο τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο;

Ο πατρινός κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ..."ξαναχτύπησε" κατά πάντων, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Κατά την άποψή του και σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε, "κατατρομοκράτησαν το λαό λέγοντας: «Θέλετε να έχουμε ανοικτές τις Εκκλησίες και να θρηνούμε 150 νεκρούς την ημέρα;» . «θέλετε να γίνουμε Ιταλία;»!

Και μάλιστα ο «σκληρός» κατά πολλούς ιερωμένος προέβη και  σε ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις:

Οι πολιτικοί "δικαιολογούνται" καθώς "οι περισσότεροι αεί ψεύται εισίν..."

Οι δημοσιογράφοι επίσης "δικαιολογούνται" γιατί παίρνουν λεφτά "για να προωθήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα".

"Δεν δικαιολογούνται με τίποτα" οι εκκλησιαστικοί ταγοί. Για τον πατρινό κληρικό είναι "αξιοθρήνητοι"!

Και τα ερωτήματα φυσικά πολλά: Πώς είναι δυνατόν ο κληρικός Γκοτσόπουλος να μένει ακόμα σε μία Εκκλησία, την Εκκλησία της Ελλάδος, της οποίας οι ταγοί, δηλ. οι φυσικοί του προϊστάμενοι, είναι "αξιοθρήνητοι;"

Ο ίδιος έχει απορρίψει βασικές επιλογές της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και η αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, και τώρα θεωρεί πως η στάση της, στην πανδημία, δεν δικαιολογείται με τίποτα! Πώς αντέχει; Δεν ασφυκτιά;

Κι ακόμα καταφέρεται εναντίον της Ελληνικής Πολιτείας από την οποία μισθοδοτείται! Και θα το θεωρεί και δικαίωμά του, φαντάζομαι.

"Αξιοθρήνητοι" λοιπόν οι εκκλησιαστικοί ταγοί της Ελλάδος. Μάλιστα όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο κείμενο, δεν εξαιρεί και τον τοπικό μας  "εκκλησιαστικό ταγό", τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο! Μήπως είναι «αξιοθρήνητος» επειδή τάχθηκε με την λογική και την επιστήμη; Και υπάκουσε στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου; Ας μας απαντήσει ο π. Αναστάσιος.