Πάτρα: Μηνύει το Σωματείο «Ιπποκράτης» η γιατρός που κατηγορήθηκε για επίθεση;

16.08.2020 / 8:45
nosokomeio Agios Andreas kalh

Τη δική της απάντηση δίνει μέσω του δικηγόρου της η γιατρός που σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείων Εργαζομένων του νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» επιτέθηκε σε συνάδελφό της, στο χειρουργείο του νοσοκομείου. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Δικηγορική Εταιρεία «PG GLOBAL LEGAL SERVICES», κατόπιν εντολής της ιατρού που εμπλέκεται στο περιστατικό της 05ης.08.2020, το οποίο έλαβε χώρα στο χειρουργείο του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», μεταφέρει την δήλωση της η οποία έχει ως εξής: «Για τα όσα αναφέρει στα ΜΜΕ το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου “Ο Άγιος Ανδρέας”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, έχω να δηλώσω ότι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ θα αποδειχθούν ενώπιον των αρμοδίων Αρχών και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για όσα ανακριβή και ψευδή αναφέρονται και αναδημοσιεύονται στον Τύπο. Η προσβολή της προσωπικότητας μου είναι ήδη βαρύτατη, για τον λόγο αυτό η προσφυγή μου στην δικαιοσύνη είναι μονόδρομος. Κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν είναι ανώτερο της διάσωσης μιας ανθρώπινης ζωής και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί γνώμονα για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας».
Συμπέρασμα; Θα υπάρχει και (πιθανότατα δικαστική) συνέχεια, ιδίως από τη στιγμή που το σωματείο εργαζομένων «Ιπποκράτης» ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα, κατά το κοινώς λεγόμενο το «σήκωσε», με στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου “Ο Αγιος Ανδρέας” αναφέρει :Πραγματοποιήθηκε σήμερα, ΔΕΥΤΕΡΑ 10/8/20, η κινητοποίηση των Συναδέλφων Εργαζομένων στα χειρουργεία του Νοσοκομείου μας, όπως την είχαμε προαναγγείλει, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΟΛΩΝ των εκεί Εργαζομένων στην Διοίκηση. όπου αφού αναφέραμε και διαμαρτυρηθήκαμε για όλα όσα συνέβησαν, όλα εκείνα που διαδραματίστηκαν, την Παρασκευή στα Χειρουργεία, με την αναίτια και προκλητική επίθεση της Ιατρού στην Συναδέλφισσα μας και μέλος του Συλλόγου μας Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια ζητήσαμε από την Διοίκηση άμεσα την παρέμβαση της στην συγκεκριμένη Ιατρό η οποία σημειωτέον έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στον συγκεκριμένο χώρο και τους εκεί Συναδέλφους Εργαζόμενους, καθώς και την κίνηση των σχετικών νόμιμων διαδικασιών γι’ αυτό το ανεπίτρεπτο γεγονός.
Και βεβαίως την άμεση ΑΥΣΤΗΡΗ τήρηση και εφαρμογή του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των χειρουργείων, που η Καθημερινή καταστρατήγησή του επηρεάζει ΑΡΝΗΤΙΚΑ την λειτουργία των χειρουργείων και των Συναδέλφων Εργαζομένων σ’ αυτά. Η σημερινή μας κινητοποίηση, που σκοπό και στόχο είχε την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, θα μπορούσε να θεωρηθεί η αρχή, εάν και εφόσον δεν αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ τα προβλήματα που θέσαμε, εξέλιξη που σαφώς θα μας επιβάλλει να επανέλθουμε με πιο δυναμικές, και μάλιστα επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τα πράγματα στηντύχη τους, ούτε να ανεχθούμε άλλες τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές από κανέναν, από όπου κι αν αυτές προέρχονται και για οποιονδήποτε. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και καταδικάζουμε ακόμη μια φορά το προαναφερόμενο γεγονός, ζητάμε την επιβολή των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν ζητήθηκε ούτε μια συγνώμη, εξέλιξη που δυστυχώς φανερώνει τη συνειδητή ενέργεια της Ιατρού για την οποία σαφώς επιφυλασσόμεθα μετά τις υπηρεσιακές παρεμβάσεις, ακόμη και για τις δικαστικές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα