Πάτρα: Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου | dete

Πάτρα: Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020 που τιμήθηκε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου, στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου.

Στη Θεία λειτουργία για τα ονομαστήρια του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που τον Φεβρουάριο συμπληρώνει αισίως 15 έτη ως Μητροπολίτης Πατρών, παρέστησαν πολλοί αρχιερείς απ’ όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων ήσαν ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ, ο Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κ.α.

Το παρών έδωσαν και οι εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής και πολλοί κληρικοί και όλοι στο τέλος την στιγμή του αντιδώρου ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Χρυσόστομο για την αρχιερατεία του και έτη πολλά και ευλογημένα.

Η Θεία λειτουργία που κράτησε αρκετή ώρα περιελάμβανε και την χειροτονία σε αρχιμανδρίτη του διάκονου, μοναχού Ανδρέα Θεοδωράτου, ο οποίος εδώ και 4 έτη διακονεί κοντά στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. Ο π. Ανδρέας που πριν αφιερωθεί στην ιεροσύνη, είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και στη συνέχεια θεολογία, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος ενώ στην ομιλία του μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο. Τέλος ο κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε και μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο που εκοιμήθη στις 28 Ιανουαρίου του 2008, πριν από 12 χρόνια σε ηλικία 69 ετών.