Πάτρα: Μειωμένη η κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας λόγω κορωνοϊού | dete

Πάτρα: Μειωμένη η κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας λόγω κορωνοϊού

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία έχει επηρεάσει και την κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας, σε μια περίοδο πάντως, κατά την οποία συνήθως ούτως ή άλλως δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και αυτή η μικρή επιβατική κίνηση που υπάρχει τον Χειμώνα, έχει μειωθεί εξαιτίας του φόβου που υπάρχει με τον φονικό ιό.

Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ματαίωση των σχολικών εκδρομών που επέβαλε προς την γείτονα χώρα του υπουργείο Παιδείας. Όλες οι εκδρομές των μαθητών έχουν παγώσει και οι υπεύθυνοι των σχολείων τηλεφωνούν στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να τις ενημερώσουν ότι τα ταξίδια τελικά δεν θα γίνουν.

Επίσης έχουν υπάρξει ματαιώσεις και ορισμένων άλλων γκρουπ που συνήθως δουλεύουν με νέα (νεόνυμφα) ζευγάρια, ενώ και ορισμένοι μεμονωμένοι ταξιδιώτες που είχαν κανονίσει να ταξιδέψουν για αναψυχή, αναβάλουν την επίσκεψή τους στην Ιταλία.

Όπως αναφέρουν ναυτιλιακοί πράκτορες της Πάτρας, η κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «τραγική», καθώς στην παρούσα φάση είναι ακόμα «ανεκτή». Επισημαίνουν άλλωστε ότι τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, η επιβατική κίνηση είναι περιορισμένοι και η δουλειά «ανοίγει» και πάλι κοντά στο Πάσχα.