Παρασκευή, 13.11.2020, 3:19 μμ

Πάτρα: Μεγάλη η πτώση του τζίρου και στα παραλιακά καταστήματα

09.09.2020 / 7:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xaplostres_patra

Πάνω από 20% έφτασε η πτώση της κίνησης στα παραλιακά καταστήματα της Πάτρας και της Αχαΐας, που άνοιξαν για να λειτουργήσουν την καλοκαιρινή σεζόν. Το καλοκαίρι έληξε, αλλά το μόνο διάστημα που είδαν κάποια τόνωση της κίνησης και της πελατείας τους, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, ήταν αυτό μεταξύ του πρώτου 20ημέρου του Αυγούστου.  

Ειδικότερα του δευτέρου δεκαημέρου, τότε δηλαδή που παρατηρήθηκε μια αύξηση της τουριστικής κίνησης στα παραθεριστικά θέρετρα, λόγω των Ελλήνων επισκεπτών και της ελληνικής αγοράς.  Σύμφωνα με τους επαγγελματίες εστίασης που δραστηριοποιήθηκαν σε τέτοιου είδους μαγαζιά και αυτό το καλοκαίρι ο κόσμος δεν κατανάλωνε, με δυσκολία προχωρούσε σε μία παραγγελία, ενώ κάτω από τη σκιά του φόβου της πανδημίας και του κορωνοϊού, στο πλαίσιο της τήρησης των αποστάσεων, προτιμούσε να πηγαίνει σε σημεία που δεν είχε συνωστισμό.

Μάλιστα αρκετοί επαγγελματίες φτάνοντας στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν και βλέποντας ότι παρά τις ζέστες του Σεπτέμβρη ήδη οι περισσότεροι έχουν μαζευτεί, υποστηρίζουν ότι η πτώση έφτασε ακόμα και το 30%.

 

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα