Παρασκευή, 2.12.2022, 12:31 μμ

Πάτρα: Μέτρα για τους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από το λιμάνι

12.09.2020 / 4:33
uicrhlkpji5f5b9c6c088b0

Σύσκεψη για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών σε παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Πατρών, με πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠΑ, Παναγιώτη Τσώνη. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο κεντρικός λιμενάρχης Πάτρας, Νικόλαος Ματούλας, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Γιώργος Μιχαλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών πρακτόρων και των ιδιοκτητών φορτηγών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, «ο Παναγιώτης Τσώνης και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, μετέφεραν στον περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πίεσης που ασκείται από το μεταναστευτικό».

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον ΟΛΠΑ, «ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού αναφέρθηκε στις φθορές που καταγράφονται σε κτιριακές υποδομές των εγκαταστάσεων του λιμανιού, αλλά και στην χρονική επιβάρυνση που παρατηρείται κατά την φόρτωση των πλοίων, λόγω των αυστηρών ελέγχων που είναι υποχρεωμένο να κάνει το προσωπικό φύλαξης κατά την επιβίβαση οχημάτων και επιβατών».

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο Παναγιώτης Τσώνης πρότεινε «την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φύλαξης εξωτερικά του λιμανιού, ενώ τονίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων η ανάγκη για προληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους στον μεταναστευτικό πληθυσμό που φτάνει στην περιοχή».
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, «τονίστηκε ότι επιβάλλεται η επιπλέον ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του λιμανιού με κάθε δυνατό τρόπο, και στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια έργο υποδομής, για την αποτροπή των μεταναστών να εισέλθουν εντός της λιμενικής ζώνης».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα