Πάτρα: “Κραχ” και στον χώρο της βιοτεχνίας – βιομηχανίας από τον κορονοϊό | dete

Πάτρα: "Κραχ" και στον χώρο της βιοτεχνίας - βιομηχανίας από τον κορονοϊό

Ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας βιώνει η επιχειρηματικότητα της Πάτρας μετά τα όλα όσα γίνονται με τον κορωνοϊό. 

Οι επιχειρήσεις μη γνωρίζοντας το πότε θα σταματήσει η πανδημία, αλλά και το πώς θα επηρεαστεί η ψυχολογία του κόσμου από όλο αυτό, πότε δηλαδή θα μπορέσει να είναι έτοιμος για να το ξεπεράσει και να το αφήσει πίσω τους, βρίσκονται στον "αέρα".

Δεν μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους, καθώς δεν γνωρίζουν πώς θα είναι η επόμενη μέρα που ξημερώνει. Ακόμα και στον μεταποιητικό κλάδο το κλίμα αυτό της αβεβαιότητας είναι το κυρίαρχο πλέον.

Μπορεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του χώρου να μην είναι τόσο σοβαρά όσων των υπολοίπων, τουλάχιστον για την ώρα, όμως όσες παράγουν είδη και προϊόντα που αυτές τις μέρες δεν είναι στις προτεραιότητες του καταναλωτικού κοινού θα έχουν θέμα σύντομα.

Το θετικό είναι ότι η τροφοδοσία των παραγωγικών επιχειρήσεων με πρώτες ύλες είναι εξασφαλισμένη για δύο μήνες περίπου ακόμα.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι το Επιμελητήριο δεν έχει σταματήσει να δέχεται αιτήματα από επιχειρήσεις που ζητούν την ένταξη άλλων ΚΑΔ στο πακέτο των οικονομικών μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τα περισσότερα αιτήματα σχετίζονται με την αναστολή των συμβάσεων εργασίας με τις επιχειρήσεις να ζητούν να απαλλαγούν από ένα μέρος του εργασιακού τους κόστους, ειδικότερα στα τμήματα αυτά που δεν έχουν να κάνουν με την παραγωγή.Με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό εργάζονται πλέον και οι περισσότερες επιχειρήσεις από την Βιομηχανική Περιοχή.