Πάτρα: “Κρέμονται” από την ΔΕΘ – Οι παροχές που θα ανακοινωθούν κρίνουν την αγορά

10.09.2020 / 19:37
γκο-33-6

Από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη «κρέμονται» δεκάδες επαγγελματίες της ελεύθερης αγοράς στην Πάτρα από όλους τους κλάδους εργασίας.

Στην ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που θα γίνει και αυτή κάτω από τις ειδικές συνθήκες του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει τις παροχές που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του για κάθε κλάδο.

Από αυτές τις παροχές θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν υπάρξει για την αγορά ένας ούριος άνεμος ή μία ακτίνα φωτός, σε έναν έτσι και αλλιώς μαύρο χειμώνα που εξαιτίας της πανδημίας θα είναι σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις πιο δύσκολες από ποτέ.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το κλίμα στην αγορά – και ειδικότερα στην Πάτρα – είναι τέτοιο που  για πολλές επιχειρήσεις θα εξαρτηθεί από τις παροχές του πρωθυπουργού, το αν θα παραμείνουν ανοικτές ή όχι.

Στον Εμπορικό Σύλλογο, με τα μέλη του να έχουν δει τον τζίρο τους να πέφτει κατά τουλάχιστον 50% μετά το τέλος της καραντίνας, έχουν συμπεριλάβει μία σειρά από προτάσεις που αφορούν ποικίλες πτυχές της δράσης και των φορολογικών τους υποχρεώσεων, ζητώντας στήριξη από την πολιτεία και την κυβέρνηση.

Στην εστίαση που η πτώση του τζίρου των καταστημάτων είναι ακόμα μεγαλύτερη από αυτή των εμπόρων δεν κρύβουν ότι από τα λόγια του πρωθυπουργού θα αποφασίσουν το θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ή σε ένα εθελοντικό lockout άγνωστης διάρκειας.

Το ίδιο και στον τουρισμό ο κλάδος που έπαθε μεγάλη ζημιά το φετινό καλοκαίρι λόγω του κορονοϊού και που θα εξακολουθεί να πονάει για αρκετό καιρό ακόμα. Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης που τα λόγια ενός πρωθυπουργού κρίνουν σε τόσο έντονο (και δραματικό θα λέγαμε) βαθμό το κλίμα της αγοράς εν όψει του χειμώνα.

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα