Παρασκευή, 2.12.2022, 11:47 πμ

Πάτρα: Κινητοποίηση σήμερα φοιτητικών συλλόγων στο Αστικό ΚΤΕΛ

02.10.2020 / 5:28
astiko_ktel

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, Πολιτικών Μηχανικών, Παιδαγωγικού, Φιλολογίας, Βιολογικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ της Πάτρας, καλούν όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν σε κινητοποίηση στα αστικά ΚΤΕΛ (Αγίου Ανδρέου 9) σήμερα Παρασκευή στις 11 π.μ. τηρουμένων όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας όσον αφορά τη μετακίνηση.

Χαρακτηριστικά στις αποφάσεις τους αναφέρουν:

«Η κατάσταση με τη μετακίνηση και στην πόλη της Πάτρας είναι εκρηκτική. Ειδικά για τις γραμμές από και προς το πανεπιστήμιο, συναντάμε πράγματα που δεν έχουν προηγούμενο.

Σε συνθήκες πανδημίας, η ίδια γραμμή που πάει από την Πάτρα στο πανεπιστήμιο και το αντίστροφο, είναι η ίδια που πάει στο νοσοκομείο του Ρίο που είναι το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό για όλη τη Δυτική Ελλάδα (!)

Από την άλλη, αντί τα δρομολόγια να πυκνώνουν για να εξυπηρετείται η μετακίνηση των φοιτητών, αραιώνουν με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε ακόμα πιο πολύ μέσα στα λεωφορεία, να μην τηρούνται τα μέτρα προστασίας της υγείας. Μάλιστα σε αυτές τις συνθήκες, ο στόλος των λεωφορείων μειώθηκε για να σταλούν λεωφορεία στην Αθήνα ώστε να εξυπηρετηθούν τα κέρδη της επιχείρησης των αστικών ΚΤΕΛ.

Παράλληλα με αυτή την κατάσταση, τα εισιτήρια του λεωφορείου συνεχίζουν να αποτελούν σοβαρό οικονομικό βάρος στις πλάτες των φοιτητών, είναι από τα ακριβότερα εισιτήρια για μετακίνηση από και προς το πανεπιστήμιο πανελλαδικά.

Απαιτούμε:

Δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση για όλους τους φοιτητές.

  • Πύκνωση των δρομολογίων για να καλύπτονται οι ανάγκες των φοιτητών για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση. Αύξηση του στόλου λεωφορείων για να καλυφθούν οι ανάγκες.
  • Να υπάρχει διαφορετική γραμμή για το νοσοκομείο του Ρίο που είναι νοσοκομείο αναφοράς covid-19 και διαφορετικές γραμμές που να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο για να μη διακινδυνεύουμε κάθε μέρα τη ζωή μας αλλά και να καλύπτεται η ανάγκη για γρήγορη και ασφαλή μεταφορά στο νοσοκομείο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα