Παρασκευή, 9.12.2022, 2:00 πμ

Πάτρα: Καταψήφισε τον οικονομικό απολογισμό του 2019 η παράταξη Νικολόπουλου

01.10.2020 / 4:16
nikolopoulos-1

Στη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας για τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2019 το απόγευμα της Τετάρτης 30/9/2020, κατεδείχθη περίτρανα όπως αναφέρει η παράταξη Νέα Πάτρα με επικεφαλής τον Νίκο Νικολόπουλο, ότι τα 200 και βάλε εκατομμύρια ευρώ που έχει την μοναδική τύχη, εξ όλων των προηγούμενων δημάρχων που υπηρέτησαν την πόλη, ο Κώστας Πελετιδης  να διαχειριστεί, δυστυχώς απέδωσαν μόνον ελάχιστα.

Για τούτο η Δημοτική παράταξη Νέα Πάτρα αρνείται να δώσει ψήφο – συγχωροχάρτι και πόσο μάλλον έπαινο στην δημοτική αρχή του ΚΚΕ, τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Η ανακοίνωση της παράταξης Νέα Πάτρα του κ. Νικολόπουλου συνεχίζει ως εξής:

Ασφαλώς εκείνο που όμως θέλουμε σήμερα να κάνουμε ,είναι να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας και να χαιρετίσουμε τον “κωλοτούμπα” κομμουνιστή δήμαρχο ,που γονατιστός  μπήκε στην λυκοφωλιά της ευρωπαϊκής ένωσης και μάλιστα όσο πιο βαθιά γινόταν .

 Πάντως για εκείνους τους συμπολίτες που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δημοτικό συμβούλιο, πιστεύουμε ότι αξίζει να κρατήσουν κατά νου,

τις τρεις παρακάτω γραμμές:

“Πάνω από 100 εκατομμύρια € εκτελούνται έργα με χρήματα του ΕΣΠΑ.”

  “Με τους προηγούμενους δημάρχους δεν έπιαναν τόπο τα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά τώρα πιάνουν”

   “Δεν μου είναι πρόχειρο να απαντήσω πόσους μηχανικούς έχει ο Δήμος”

Αυτές ήταν οι απαντήσεις που έδωσε -αυτολεξεί – ο επί πενταετία δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετιδης στα συγκεκριμένα, ουσιώδη καυτά ερωτήματα που έθεσε ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης Νέα Πάτρα Νίκος Νικολόπουλος.

 Ο Νίκος Νικολόπουλος τέλος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, μετά από διεξοδική συζήτηση και με μια πλούσια επιχειρηματολογία , αρνήθηκε να δώσει ψήφο, στον οικονομικό απολογισμό του 2019 με το εξής σκεπτικό.

  Δυστυχώς δεν πιάνουν πάντα τόπο τα εκατομμύρια ευρώ που φθάσανε πέντε χρόνια στη δημοτική αρχή του ΚΚΕ, όπως έγινε και με την αναμόρφωση των παλαιών αποθηκών του ΑΣΠ -είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος-και συνέχισε.

 Ούτε τη Μαρίνα δεν κατάφερε να συντηρήσει…

το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για πολλά πολλά ακόμα έργα που κακό- κατασκευάστηκαν η που καρκινοβατούν.

   Με κοντά 120 μηχανικούς (υπαλλήλους του Δήμου Πατρέων) είναι απορίας άξιον, πως συχνά – πυκνά ο κύριος Πελετίδης, όταν συμβαίνουν καθυστερήσεις η παρατράγουδα ,να έχει την εύκολη δικαιολογία πως του λείπουν μηχανικοί και προσωπικό.

  Με αυτόν τον πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ από τα ΕΣΠΑ καθώς και από τα λοιπά ευρωπαϊκά προγράμματα ακόμα και με τα δεκάδες εκατομμύρια του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων καθώς και των πολλών σαλάτα από τα κρατικά ταμεία αλήθεια η δημοτική αρχή δεν έπρεπε να κάνει τουλάχιστον μια αυτοκριτική;

   Που πήγαν τόσα πολλά εκατομμύρια ευρώ;

    Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ ας μην καμαρώνει για όσα με καθυστέρηση και ανόρεχτα κάνει μόνο εξ ανάγκης εξακολουθώντας να καυχιέται για την ιδεολογικοπολιτική τις αντιθέσεις στην Ευρώπη.

 Χωρίς ντροπή κάνει κωλοτούμπες και συνεχίζει να καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Λυκοφωλιά, όπως έκανε και  σε αυτή τη συνεδρίαση, μα ταυτόχρονα να καμαρώνει πως έχει το τρόπο να παίρνει πολλά  καταραμένα ευρώ ,να τα διαχειρίζεται και με αυτά να εμφανίζεται ως φιλολαϊκός αντικαπιταλιστής πολέμιος της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ που είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ …προς τους άστεγους, τους άπορους, τις λαϊκές  Οικογένειες, τους ανέργους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, κ.α.

  Μπορεί καρναβάλι να μην έγινε στη Πάτρα … Μασκαράδες της πολιτικής όμως κυκλοφορούν…, ανέφερε τέλος ο κ. Νικολόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα