Πάτρα: Κατάληψη στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ – Ενημερώνουν μέσω Φαρμάκη τον υπουργό Παιδείας | dete

Πάτρα: Κατάληψη στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ - Ενημερώνουν μέσω Φαρμάκη τον υπουργό Παιδείας

O μέσος όρος ηλικίας των μαθητών του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας είναι 45 ετών. Κι όμως αυτοί οι μαθητές κάνουν κατάληψη εδώ και δέκα περίπου ημέρες. Καταγγέλλουν υφαρπαγή της ελπίδας τους για καλύτερο εργασιακό βίο. Διαμαρτύρονται γιατί παρά τις υποσχέσεις που λαμβάνουν εδώ και δύο χρόνια για επαναλειτουργία του τομέα Υγείας ή την έναρξη του κλάδου βρεφονηπιοκόμων, μοναδικών διεξόδων για εύρεση εργασίας, στο σχολείο τους έχει μείνει μόνο ο τομέας κομμωτικής.

Με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείπουν τη φοίτηση, παρά τα χρόνια που αφιέρωσαν, ενώ οι εναπομείναντες καταγγέλλουν εμπαιγμό. Η κατάληψη αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας στη μαθητική γενική συνέλευση, με ψήφους 106 υπέρ και 3 κατά.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς της περιοχής και ιδίως της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα στις 25 του μηνός αντιπροσωπεία των μαθητών πρόκειται να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν την παρέμβασή του, είτε σε τοπικό επίπεδο προς την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είτε σε κεντρικό επίπεδο, απευθείας στο υπουργείο Παιδείας.