Παρασκευή, 9.12.2022, 3:11 μμ

Πάτρα-Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού: Βιωματικό Σεμινάριο «Η μάσκα και η φωνή ως σωματικά φαινόμενα»

17.09.2020 / 7:59
images-2

Βιωματικό εργαστήριο σε σχέση με τη θεωρία και την πράξη της λειτουργίας της μάσκας σε τελετουργικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που θα υλοποιηθεί από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», θα πραγματοποιηθεί  Βιωματικό Eργαστήριο σε σχέση με τη θεωρία και την πράξη της λειτουργίας της μάσκας σε τελετουργικό επίπεδο από τον καθηγητή  Γιάννη Μήτρου και το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών.

Ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι 20 άτομα) να λάβουν μέρος στο  βιωματικό σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο των πρώην Παλαιών Σφαγείων το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες 11:00-14:00 και 17:00-20:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  (όνομα και στοιχεία επικοινωνίας) στο  email: [email protected] με τίτλο «Η μάσκα και η φωνή ως σωματικά φαινόμενα: η ζωντανή τελετουργία» μέχρι τις 24/9/2020.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στη θεωρία και τη πρακτική μεθοδολογία της χρήσης της μάσκας ως μέρος του σώματος του δρώντα.

Από τη ζωντανή “μάσκα” του Γκροτόφσκι μέχρι το αντικείμενο-αντιηχείο αφορούν στη σχέση της δυναμικής του σώματος με τον ήχο και τις ποιότητές του. Ειδικά η χρήση του προσωπείου ή μάσκας τόσο σε καθαρά τελετουργικά δρώμενα είτε σε θεατρικές μορφές με προεξάρχουσα τη μορφή της αρχαίας τραγωδίας και μελετώντας τις σύγχρονες μεταθεατρικές φόρμες, παραμένει πάντα ένα ενεργό πεδίο έρευνας.

Στο εργαστήριο θα προσεγγίσουμε το φαινόμενο μέσα από τη μέθοδο του Παριστάμενου Ποιητικού Λόγου που αναπτύχθηκε από τον Γιάννη Μήτρου και τους συνεργάτες του.

Τα κείμενα θα είναι από τον Σοφοκλή, Ευριπίδη, H.Muller, Beckett.
Θα υπάρξει οπτικοακουστκό υλικό.
Υπεύθυνος-Συντονιστής:Γιάννης Μήτρου
Βοηθοί-performers: Μ.Χαρελα, Σεμπάστιαν Τσιφής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα