Πάτρα – Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας: Ένα συμβούλιο… πρόεδροι! | dete

Πάτρα - Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας: Ένα συμβούλιο... πρόεδροι!

Μια ξεχωριστή περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα, είναι πιθανότατα το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο, εκτός από τον πρόεδρο του, τρία μέλη του είναι ταυτόχρονα πρόεδροι σε άλλους φορείς και συλλόγους! Πώς συνηθίζουμε να λέμε; Ότι αν φωνάξεις τη λέξη «πρόεδρε» στο δρόμο οι μισοί θα γυρίσουν και θα κοιτάξουν προς το μέρος σου; Κάπως έτσι. Πράγματι, πολλοί είναι οι εν Ελλάδι πρόεδροι, αλλά είναι μάλλον σπάνιο αυτό που συμβαίνει με το συγκεκριμένο Δ.Σ.
.Πρώτα απ’ όλα, υπενθυμίζουμε ότι πρόεδρος του εν λόγω Κέντρου είναι ο Νίκος Σταθακόπουλος. Λογικό, εφόσον κάθε φορέας έχει κι έναν πρόεδρο. Έλα, όμως, που στη θέση του ενός εκ των δύο αντιπροέδρων του είναι ο Δημήτρης Μπρέζας, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας σε Ανδραβίδα και Κυλλήνη! Μέλος του Δ.Σ. είναι ο Αντώνης Χαροκόπος, ο οποίος αναδείχθηκε πρόσφατα πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων!Και την προεδρική τριάδα συμπληρώνει ο Στάθης Μαστρογιαννόπουλος, ο οποίος μετέχει στο Δ.Σ. ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, επί πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων του Σκαγιοπουλείου!
Στη σύνθεση του Δ.Σ. υπάρχουν ακόμη τρία μέλη, ο έτερος αντιπρόεδρος Γιώργος Γαλανόπουλος, η Ελίνα Τζανουδάκη, και ο «δικός μας» Διονύσης Ζακυνθινός. Λέτε να τους δούμε κι αυτούς να αναδεικνύονται σε άλλες προεδρικές θέσεις; Πάντως, ο (κανονικός) πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Νίκος Σταθακόπουλος, δείχνει τον προσήκοντα σεβασμό στα μέλη που είναι πρόεδροι αλλού, αποκαλώντας τους, εκτός των άλλων, και με τη θεσμική τους ιδιότητα: «Πρόεδρε!»

Αντ. Χαροκόπος: Μετά από τη συνεδρίαση επισκέφθηκε (ως πρόεδρος) τον Μητροπολίτη!

Ενδεικτικό της προεδρικής.... συνύπαρξης στο Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, είναι αυτό που συνέβη την Τρίτη, όταν αυτό συνεδρίασε.
Καθώς η συνεδρίαση έφτανε στο τέλος της, ο Αντώνης Χαροκόπος αποχώρησε, διότι είχε προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση μελών του νεοσύστατου Δ. Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, της οποίας είναι πρόεδρος, με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί από κοινού και να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Μητρόπολης Πατρών και της Ομοσπονδίας, προκειμένου να προωθηθούν ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.