Πάτρα: Θρήνος στην κηδεία του αγωνιστή Μιχάλη Βασιλάκη – Γέμισε κόσμο το Α’ Νεκροταφείο | dete

Πάτρα: Θρήνος στην κηδεία του αγωνιστή Μιχάλη Βασιλάκη - Γέμισε κόσμο το Α' Νεκροταφείο

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο αίθριο του Α΄Δημοτικού Νεκροταφείου  Πατρών για να αποχαιρετήσει για πάντα, τον αγωνιστή Μιχάλη Βασιλάκη. Η κηδεία του ήταν πολιτική. Ανάμεσα στους παρόντες η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο  Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας , και άλλοι ενώ στεφάνι έχει στείλει ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ακούστηκαν τραγούδια στην πολιτική κηδεία του, όπως Στο πέταγμα του Γερακιού. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο των Ζαρουχλεΐκων.

Τον επικήδειο εκφώνησε συντετρριμμένος και δακρυσμένος ο Κώστας Ροπαλίδης καθώς και η κόρη του Μαρία η οποία τον αποχαιρέτησε κλαίγοντας με συγκινητικά λόγια από καρδιάς.

"Ήσουν επαναστάτης με σκέψη διαλεκτική με αυτοθυσία απέραντη , με καρδι μικρού παιδιού. Ήσουν φιλόσοφος γεμάτος ερωτήσεις, ήσουν διέξοδος στη μιζέρια μιας βάρβαρης εποχής. Ήσουν πάντα μάχιμος και νικητής" είπε μετακύ άλλων. Και πρόσθεσε: "Δεν ήσουν ένα 'ησουν όλα για μένα και τη μάνα μου. Ήσουν καλός, ήσουν γλυκός είχε τις χάρες όλες. Αντίο καρδιά των καρδιών μας θα σ αγαπαμε για πάντα".