Πάτρα: Η μουσική αναφορά του πατρινού Νίκου Δημογιάννη για «…έναν κόσμο σε ασφυξία…»-ΒΙΝΤΕΟ

12.10.2020 / 6:35
Χωρίς-τίτλο-6

Ασφυξία που δεν εκφράζεται στις μέρες μας αποκλειστικά   από τον τίτλο-σύνθημα. “I CAN’T BREATHΕ” όπως ήχησε στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά των φυλετικών διακρίσεων(G. Floyd),αλλά διευρύνεται ηθικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγειονομικά .

….”Είναι μια μουσική σύνθεση χωρίς μελωδία – θέμα, καθώς η ασφυξία δεν μπορεί να έχει μελωδία… Στηρίζεται σε 3 και μόνο νότες που επαναλαμβάνονται επίμονα, οι οποίες όμως κάθε φορά ακούγονται διαφορετικές, καθώς  ντύνονται με διαφορετικά ηχητικά φορτία ενορχήστρωσης που συνεχώς προστίθενται.

3 νότες που στηρίχτηκαν σε  3 συλλαβές: “Ι – CAN’T – BREATHΕ”…..”

Σ αυτή την ηχητική ανάπτυξη σημαντικός ο ρόλος στα φωνητικά της Δήμητρας Θεοφανίδη!

Δείγματα δουλειάς του συνθέτη & ενορχηστρωτή Νίκου Δημογιάννη, έχουμε απολαύσει αρκετές φορές μέσα από τη συνεργασία του με σχήματα  της Πάτρας, πρόσφατα με την “ΑΝΤΗΧΩ”(αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία” , αφιέρωμα σε Ροκ Μπαλάντες), την ” ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ” στην οποία διετέλεσε Καλλιτεχνικός Δ/ντης και μαέστρος επί σειρά ετών. Έργα  του έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα (θεατρικές παραστάσεις – σύγχρονο χοροθέατρο κλπ). Στο  Μόναχο παρουσίασε δικές του μεταγραφές για solo piano  σε αφιέρωμα  Μ. Θεοδωράκη.

Πάτρα: Η μουσική αναφορά του πατρινού Νίκου Δημογιάννη για «…έναν κόσμο σε ασφυξία…»-ΒΙΝΤΕΟ 2

Προσεχώς αναμένεται στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας η συναυλία “Ερωτας….θάλλασα…”  με την υπογραφή της ενορχήστρωσής του, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με το  γυναικείο Πατρινό σχήμα “ Α Companhia Artistica”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα