Πάτρα: Η μουσική αναφορά του πατρινού Νίκου Δημογιάννη για «…έναν κόσμο σε ασφυξία…»-ΒΙΝΤΕΟ

12.10.2020 / 6:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Χωρίς-τίτλο-6

Ασφυξία που δεν εκφράζεται στις μέρες μας αποκλειστικά   από τον τίτλο-σύνθημα. “I CAN’T BREATHΕ” όπως ήχησε στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά των φυλετικών διακρίσεων(G. Floyd),αλλά διευρύνεται ηθικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγειονομικά .

….”Είναι μια μουσική σύνθεση χωρίς μελωδία – θέμα, καθώς η ασφυξία δεν μπορεί να έχει μελωδία… Στηρίζεται σε 3 και μόνο νότες που επαναλαμβάνονται επίμονα, οι οποίες όμως κάθε φορά ακούγονται διαφορετικές, καθώς  ντύνονται με διαφορετικά ηχητικά φορτία ενορχήστρωσης που συνεχώς προστίθενται.

3 νότες που στηρίχτηκαν σε  3 συλλαβές: “Ι – CAN’T – BREATHΕ”…..”

Σ αυτή την ηχητική ανάπτυξη σημαντικός ο ρόλος στα φωνητικά της Δήμητρας Θεοφανίδη!

Δείγματα δουλειάς του συνθέτη & ενορχηστρωτή Νίκου Δημογιάννη, έχουμε απολαύσει αρκετές φορές μέσα από τη συνεργασία του με σχήματα  της Πάτρας, πρόσφατα με την “ΑΝΤΗΧΩ”(αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία” , αφιέρωμα σε Ροκ Μπαλάντες), την ” ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ” στην οποία διετέλεσε Καλλιτεχνικός Δ/ντης και μαέστρος επί σειρά ετών. Έργα  του έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα (θεατρικές παραστάσεις – σύγχρονο χοροθέατρο κλπ). Στο  Μόναχο παρουσίασε δικές του μεταγραφές για solo piano  σε αφιέρωμα  Μ. Θεοδωράκη.

Προσεχώς αναμένεται στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας η συναυλία “Ερωτας….θάλλασα…”  με την υπογραφή της ενορχήστρωσής του, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με το  γυναικείο Πατρινό σχήμα “ Α Companhia Artistica”

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα