Πάτρα: Επιχειρηματίας πληρώνει τα «σπασμένα» από την αγορά αυτοκινήτου για «δημοσιογράφο» | dete

Πάτρα: Επιχειρηματίας πληρώνει τα «σπασμένα» από την αγορά αυτοκινήτου για «δημοσιογράφο»

Αποκτήθηκε στο όνομα του και βρέθηκε να χρωστάει στο δημόσιο από κλήσεις του Λιμενικού!   

 

Το φυσάει και δεν κρυώνει γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης, ο οποίος έκανε το λάθος να μπει ως εγγυητής για την αγορά αυτοκινήτου από άτομο που κινείται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να φτάσει να χρωστάει της Μιχαλούς.

Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος που τον παρακάλεσε να τον εξυπηρετήσει, κάνοντας του αυτή τη γενναία και με μεγάλο ρίσκο διευκόλυνση, δεν αποδείχθηκε φερέγγυος. Και με άλλα λόγια τον «έμπηξε» με χρέη, υποχρεώνοντας τον να κάνει ακόμη και ρύθμιση στην Εφορία. Διότι λόγω ανεξόφλητων κλήσεων, ο επιχειρηματίας (στο όνομα του οποίου ήταν το  αυτοκίνητο), βρέθηκε να χρωστάει στο δημόσιο και να μην μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα!`

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αυτός που ζήτησε τη διευκόλυνση δεν μπορούσε να αγοράσει το αυτοκίνητο με δόσεις, καθώς ήταν από οικονομική άποψη «μαυρισμένος». Έτσι απευθύνθηκε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία ζητώντας του επί της ουσίας να κάνει την αγορά του αυτοκινήτου για λογαριασμό του.

Ο επιχειρηματίας δέχθηκε καλοπροαίρετα να τον βοηθήσει και μπήκε στη μέση για την αγοραπωλησία, αλλά μετά βρέθηκε μπλεγμένος. Αρχικά, έλαβε κάμποσες κλήσεις που είχαν κοπεί από το Λιμενικό, συνολικού ύψους 500, περίπου, ευρώ. Προφανώς ο πραγματικός κάτοχος του αυτοκινήτου το στάθμευε παράνομα στη λιμενική ζώνη, αλλά επειδή αυτό δεν ήταν στο όνομα του οι κλήσεις πήγαιναν στον επιχειρηματία, που φερόταν ως ο ιδιοκτήτης του οχήματος!

Ωστόσο, υπήρξε και συνέχεια, πιο πιεστική. Τον επιχειρηματία άρχισαν να ενοχλούν διάφοροι γνωστοί του «δημοσιογράφου», τους οποίους είχε επίσης «μπήξει» με διάφορα χρέη. Έψαχναν να βρουν αν έχει κάποιο επιχειρηματικό στοιχείο στο όνομα του αλλά έπεφταν σε τοίχο, γιατί δεν είχε τίποτα.

Βλέποντας τον να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο, έψαξαν να βρουν αν του ανήκει τουλάχιστον αυτό, όμως έκπληκτοι διαπίστωναν ότι ήταν του επιχειρηματία, που επίσης ήξεραν. Ε, τότε άρχισαν να απευθύνονται σ’ αυτόν σε μια προσπάθεια να πάρουν τα λεφτά τους!

Τελικά, με τα πολλά, και αφού είχε περάσει τα πάνδεινα ο επιχειρηματίας κατάφερε το αυτοκίνητο να μεταβιβαστεί στο όνομα της συζύγου του πραγματικού κατόχου του.

Όμως, εξακολουθεί να πληρώνει ακόμη και σήμερα  τα «σπασμένα».

 

Δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του!

Παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας έβαλε το κεφάλι του στο ντορβά για να βοηθήσει τον συγκεκριμένο «δημοσιογράφο» (σήμερα παριστάνει ακόμη και τον πολιτικό αναλυτή, αν και δεν έχει καμία σχέση με την επαγγελματική δημοσιογραφία, άλλη είναι η δουλειά του), αυτός δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να τον καλέσει ούτε στο δεύτερο γάμο του, που έκανε με πολύ γνωστή Πατρινή.

Κι αυτό είναι κάτι που έχει πικράνει ακόμη περισσότερο τον επιχειρηματία που έπεσε θύμα πλάνης από αυτόν που εκμεταλλεύθηκε, απλώς, την καλοσύνη του.

Πάντως, οι δύο άνδρες έχουν να συναντηθούν πολύ καιρό, έστω και τυχαία (μάλλον για καλό του «δημοσιογράφου»), ενώ ο εξαπατηθείς επιχειρηματίας δεν κρύβει το πάθημα του, για το οποίο μιλά ευθέως, κάνοντας «ρόμπα» αυτόν που στη δική του πλάτη πήρε ένα αυτοκίνητο.